Over de knalprestatie en het afscheid van Ilse, die in Boezinge woont, leest u een aparte bijdrage elders op onze website: http://bit.ly/2xPL4N6.

Ei zo na eindigde het BK bij de heren op een sprint

In 2016 mocht de Memorial - ter ere van de tien jaar geleden overleden meervoudige wereldkampioen duatlon Benny Vansteelant - ook al het BK kwartduatlon organiseren. Toen won Vincent Bierinckx uit Geel de titel, op korte afstand gevolgd door Angelo Vandecasteele uit Zele. Dit jaar eisten die twee heren opnieuw de hoofdrol op in een zo mogelijk nog spannender tweestrijd. Op een kilometer van de aankomst had Bierinckx tijdens het laatste loopnummer een ogenschijnlijk veilige voorsprong op Vandecasteele, maar naarmate de streep naderde, kwam laatstgenoemde almaar dichterbij. Het werd ei zo na zelfs een sprint, al hield Vincent Bierinckx nog net voldoende jus over om zijn opponent op enkele meters afstand te houden en de titel te pakken. Derde werd Ruben Geys uit Balen.

De Belgische titel voor Vincent Bierinckx was erg nipt, want Angelo Vandecasteele zat hem op de hielen., Foto JS
De Belgische titel voor Vincent Bierinckx was erg nipt, want Angelo Vandecasteele zat hem op de hielen. © Foto JS

Te weinig publiek voor nochtans perfecte organisatie

Eerder op de dag had Bart Verkaemer de duatlon bij de recreanten gewonnen vóór Lorenz Claeys. Bij de duo's werden Niels Van Doorne en Raf D'Hoore de winnaars. Bij de juniores zegevierde Xander Marclé vóór Rémi Demyttenaere, bij de jeugd A Yander Fabri vóór Michiel Paermentier, bij de jeugd B Alec Segaert vóór Matice Van Walleghem en bij de jeugd C Emiel Verschaeve vóór Louis Uyttenhove.

De drijvende kracht van de Memorial is Joerie Vansteelant, de broer van de betreurde Benny. Ook Joerie is meervoudige wereldkampioen duatlon. Ruim twee jaar geleden is hij evenwel met de competitiesport gestopt.

De Memorial was perfect georganiseerd, maar lokte helaas te weinig publiek. Het weer zat niet mee - zwaar bewolkt, hoewel overwegend droog - en de populariteit van de duatlonsport blijft duidelijk beperkt tot een relatief klein circuit. Bijgevolg wordt er sterk overwogen om de Memorial voortaan maar om de twee jaar meer te laten plaatsvinden.

Over de knalprestatie en het afscheid van Ilse, die in Boezinge woont, leest u een aparte bijdrage elders op onze website: http://bit.ly/2xPL4N6.In 2016 mocht de Memorial - ter ere van de tien jaar geleden overleden meervoudige wereldkampioen duatlon Benny Vansteelant - ook al het BK kwartduatlon organiseren. Toen won Vincent Bierinckx uit Geel de titel, op korte afstand gevolgd door Angelo Vandecasteele uit Zele. Dit jaar eisten die twee heren opnieuw de hoofdrol op in een zo mogelijk nog spannender tweestrijd. Op een kilometer van de aankomst had Bierinckx tijdens het laatste loopnummer een ogenschijnlijk veilige voorsprong op Vandecasteele, maar naarmate de streep naderde, kwam laatstgenoemde almaar dichterbij. Het werd ei zo na zelfs een sprint, al hield Vincent Bierinckx nog net voldoende jus over om zijn opponent op enkele meters afstand te houden en de titel te pakken. Derde werd Ruben Geys uit Balen.Eerder op de dag had Bart Verkaemer de duatlon bij de recreanten gewonnen vóór Lorenz Claeys. Bij de duo's werden Niels Van Doorne en Raf D'Hoore de winnaars. Bij de juniores zegevierde Xander Marclé vóór Rémi Demyttenaere, bij de jeugd A Yander Fabri vóór Michiel Paermentier, bij de jeugd B Alec Segaert vóór Matice Van Walleghem en bij de jeugd C Emiel Verschaeve vóór Louis Uyttenhove.De drijvende kracht van de Memorial is Joerie Vansteelant, de broer van de betreurde Benny. Ook Joerie is meervoudige wereldkampioen duatlon. Ruim twee jaar geleden is hij evenwel met de competitiesport gestopt.De Memorial was perfect georganiseerd, maar lokte helaas te weinig publiek. Het weer zat niet mee - zwaar bewolkt, hoewel overwegend droog - en de populariteit van de duatlonsport blijft duidelijk beperkt tot een relatief klein circuit. Bijgevolg wordt er sterk overwogen om de Memorial voortaan maar om de twee jaar meer te laten plaatsvinden.