Vijfsterrenjumping verhuist van Antwerpen naar Waregem

Pieter Dejager: "De inkom is gratis." © HDV
Redactie KW

Na negen succesvolle jaren in Antwerpen trekt de organisatie van Deutsche Bank Jumping Antwerpen naar Waregem. De beslissing werd in samenspraak met de stad Antwerpen genomen omdat er geen geschikte toplocatie aan de Schelde gevonden werd.

Het was burgemeester Kurt Vanryckeghem die maandagmiddag met heel wat trots iedereen welkom heette op de persmeeting in de Briek Schottezaal op het stadhuis. De organisatoren van Deutsche Bank Jumping Antwerpen beslisten om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de “Europese hoofdstad van het paard” Waregem. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe project gestart. De “Waregem Horse Week” wordt een prestigieuze vijfsterrenjumping van 26 tot 30 september 2018 op de Hippodroom van Waregem Koerse“, aldus burgemeester Vanryckeghem.

Het worden vijf drukke dagen met CSI5, CSI2, CSI1, CSI-YH, BWP-finales, een veiling van jonge paarden, six bars, vijf dagen jumping op twee pistes – een graspiste van 120 op 70 meter en een zandpiste van 110 op 60 meter -, classic cars, een concert, entertainment, Vlaamse gezelligheid en ambiance”, gaf Pieter Dejager mee. “De wereldtop van een dertigtal ruiters zal zeker aanwezig zijn. Het wordt georganiseerd een week na het wereldkampioenschap. Het gaat hier om een budget van twee miljoen euro, waarvan 750.000 euro aan prijzengeld. De inkom is gratis”, aldus nog de organisator.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier