Vijfduizend deelnemers voor Brugse Kerstloop

© ACR
Redactie KW

De zesde editie werd gewonnen door de Olympische marathonloper Koen Naert.

Al of niet verkleed met een kerstmuts of met één of ander kerstattribuut trokken de duizenden lopers doorheen de verkeersvrije straten van Brugge. Het licht gewijzigde parcours in vergelijking met vorig jaar lag op verschillende plaatsen wat glad. Maar toch was het ideaal loopweer. Heel wat bekende gezichten daagden op voor deze stadsloop, zoals Sven Vanthourenhout en Marino Vanhoenacker. Ook uit het triatlon en het bedrijfs – en verenigingsleven verschenen op de Brugse Markt heel wat atleten aan de start.

De organisatie van de Kerstloop steunt een aantal goede doelen. In totaal verschenen er 4.639 deelnemers aan de start, waarvan er 4.610 de aankomst bereikten.

Sportief was het vooral voorin opnieuw een snelle wedstrijd. Alexander Diaz Rodriguez werd als favoriet naar voor geschoven om voor de derde keer, na vorig jaar en in 2013, te winnen. De atleet van Beverhout Atletiek Club moest net als in de Berenloop echter de concurrentie dulden van Koen Naert. De Olympische marathonloper uit Oostkamp verkoos de Kerstloop boven een tempoloop op zaterdagmorgen en zette van begin af aan de toon. Voor Diaz Rodriguez ging het na één kilometer te snel en hij moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Naert, die vanuit zijn woonplaats al lopend naar de start trok en nadien nog eens al lopend terugkeerde, won in een zeer snelle tijd van 29’11”, of bijna twee minuten vlugger dan Diaz Rodriguez vorig jaar. De Bruggeling deed zelf ook een minuut beter en werd knap tweede voor Misha Declerck, Jan Petralia en Stein Vynck.

Bij de dames lag door de afwezigheid van Ludivine Wissocque, de winnaar van de voorbije twee jaar, de weg open voor Veronique Coene die twee maal net na de Franse finishte. De Beernemse won in 37’35”. Lien Duthoit werd op ruim een halve minuut tweede voor de Waalse Juliet Champion, Charlotte Mensaert en Isabel Dhaenekynt.

Op de zes kilometer waren Davy Stieperaere en zijn levensgezellin Lies Deruddere opnieuw de topfavorieten. Het koppel moest dit keer echter genoegen nemen met de tweede plaats en Loewis Kinget (Olympic Brugge) en de Oost-Vlaamse Valerie Rooms laten voorgaan.

(ACR – Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.