Vijfde plaats voor juniores meisjes op WK Toestelturnen

Redactie KW

In het Hongaarse Gyor vindt het wereldkampioenschap Toestelturnen voor juniores plaats. Vrijdag stonden de kwalificaties bij de meisjes op het programma. De Belgische meisjes behaalden een vijfde plaats en starten vandaag in subdivisie 2.

Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare), Noémie Louon (Turnclub Varsenare) en Lisa Vaelen (FfG) zijn de drie gymnasten die in actie komen op dit WK bij de meisjes. Op het programma staan de kwalificaties waar onmiddellijk een winnaar in de teamcompetitie en allroundcompetitie wordt aangeduid. Tijdens deze kwalificaties kunnen de gymnasten zich eveneens plaatsen voor een toestelfinale (top 8 per toestel, max 2 per land).

De meisjes startten aan sprong, een mooie start van de wedstrijd met een score van 26,600 punten voor het team. Als tweede toestel kwam België in actie aan de damesbrug. Een knappe oefening voor Stacy en Noemie, Lisa kwam helaas ten val.

Op de balk is het Stacy Bertrandt die de hoogste score voor het team wist binnen te halen. Na drie toestellen haalden de gymnasten een teamscore van 78,765 punten. Het laatste toestel ging goed voor zowel Stacy, Noémie als Lisa. Met een totaalscore van 104,464 punten staat het Belgische team op een derde plaats in de teamcompetitie na twee subdivisies.

Plaats 5 in teamklassement

Na vijf subdivisies houden de Belgische gymnasten mooi stand in een sterk internationaal deelnemersveld. Een knappe vijfde plaats in het teamklassement.

Ook allround scoren de meisjes goed en zijn de drie gymnasten terug te vinden in de top 16 van het klassement. Stacy Bertrandt neemt beslag op de elfde plaats met een score van 52,066 punten, Noemie Louon eindigt op de 14de plaats (51,098 punten) en Lisa Vaelen zien we terug op plaats 16 (50,565 punten).

https://www.youtube.com/watch?v=BQ1l-ZuHYo8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier