Vijfde plaats voor Emma Plasschaert in Palma de Mallorca

Emma Plasschaert, hier tussen haar ouders Bart en Greet. (c) P.R.
Redactie KW

Regerend wereldkampioene Emma Plasschaert is op de vijfde plaats geëindigd in de Trofeo Princesa Sofia voor de kust van Palma de Mallorca.

Voor de medalrace op zaterdag was Emma Plasschaert als vijfde gerangschikt. Ze vaarde een knappe medalrace waarin ze ook als vijfde eindigde. Mooi kon Emma Plasschaert haar achtervolgers afhouden, maar het was net niet voldoende om de voorlopers in de stand op punten in te halen. Emma Plasschaert strandt op één puntje van de de vierde plaats en vijf punten van de derde stek.

De Nederlandse Marit Bouwmeester won die afrondende wedstrijd. De Deense Anne-Marie Rindom, die vanaf de eerste dag de leiding nam, wint de Trofeo Princesa Sofia.

Progressie

Na de negentiende plaats in de Worldcup-race aan Miami boekt Emma Plasschaert een mooie progressie. De zeilster van VVW Inside Outside Oostende staat opnieuw tussen de toppers. Plasschaert kent eveneens een optimale samenwerking met haar nieuwe coach Mark Littlejohn. Het deelnemersveld in Palma was met 120 deelneemsters uit een 45-tal landen trouwens ook veel sterker dan in Miami.

Maité Carlier eindigde op de twintigste plaats. Alleen de top-tien mocht aan de medalrace deelnemen.

Wannes Van Laer

In de Laser Standard-klasse eindigde Wannes Van Laer als dertiende. Hij telde veertien punten teveel voor een plaats in de top-tien. William De Smet werd 49ste. Bij de surfers eindigde Thomas Broucke als 34ste. Dat is een knap debuutresultaat. Bij de jongeren onder 21 jaar was hij trouwens zevende.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier