Vierhonderd badmintonners treffen elkaar op Brugse internationaal toernooi

Voorzitter en tornooileider Christophe Vienne met Anton Hoys en Lieke Van Parys. Zij wonnen hun finale tegen de Engelsen Sam Shepherd en Dom Smith, geleid door scheidsrechter Anne De Zutter. © (Foto ACR)
Redactie KW

Het was voor de vijftigste keer dat het toernooi plaatshad. Zaterdag was dit in het Tempelhof in Sint-Pieters en in de Koude Keuken in Sint-Andries waar op zondagnamiddag de finales gespeeld werden.

De Brugse Badmintonclub, die vorig jaar Koninklijke werd, mocht over de twee dagen maar liefst vierhonderd deelnemers inschrijven, met een zeventigtal buitenlanders uit zeven verschillende landen. “Samen was dit goed voor 520 wedstrijden of 120 meer dan vorig jaar”, telt voorzitter en tornooileider Christophe Vienne. “Wij zorgen voor een realistische planning en dat vinden de deelnemers heel belangrijk. Dankzij onze vele vrijwilligers is dit mogelijk en hebben we ons tornooi de voorbije halve eeuw kunnen opbouwen. Daarnaast zijn we het laatste tornooi voordat de Belgische kampioenschappen eraan komen. Doordat wij een grote organisatie zijn, kunnen zij meer punten verdienen.”

De Kon. Brugse Badminton Club kreeg naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het tornooi felicitaties van de algemeen directeur van Badminton Engeland. Sportief was er traditiegetrouw de winst in dubbel gemengd A voor het koppel Frederic Gaspard en de West-Vlaamse Sabine Devooght. Bij de dames enkel was er een bezetting van achttien speelsters. Lisa Demeyere haalde het van reekshoofd Lien Lammertyn en Sabine Devooght. Thuisspeelster Caitlyn De Bree moest wegens een aanslepende blessure verstek geven.

In heren enkel A was er een deelnemersveld van 26 badmintonners. Hier was de winst voor de Limburger Yaro Van Delsen tegen de Fransman Martin Ouazzen, beiden zeventien jaar. In dubbel dames A ging de eindzege naar Steffie Annys en Elke Biesbrouck. In GD C1 was er winst voor de Bruggelingen Anton Hoys en de elfjarige Lieke Van Parys. Kristof Mijlle uit Roeselare won in Heren Enkel C1.

In HD C1 verloren Dries Devolder en Jeroen Van Gerwen, van de Brugse club Ombesa, de finale. Kobe Deleu uit Geluveld speelde dan weer drie finales, een ervan was samen met thuisspeler Ramon Albers, die werd verloren. In HE D won Deleu wel, net als in gemengd dubbel D met Dieke Degezelle.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier