In de halve finale van de 1000 meter won Sandrine Tas autoritair haar race voor de Duitse Mareike Thum. In de finale startte Tas het best maar ze kende moeilijkheden halverwege de koers. Thum verraste door te versnellen en haar snelheid vast te houden tot op de meet voor een Colombiaanse renster. Sandrine Tas moest genoegen nemen een vierde plats. Indra Médard werd in de halve finale van de 1000 meter uitgeschakeld.

Fran Vanhoutte kwalificeerde zich in de 500 meter vlot voor de halve finale waar ze derde werd. Alleen de eerste twee plaatsten zich voor de finale. Tim Sibiet werd 21ste in de 10 km punten/afvalling. Bij de junioren werd Brecht Lippens uit de race gehaald wegens een wedstrijdfout.

Zwaantjes RC Zandvoorde duimt voor een medaille-oogst op de weg in Barcelona.

(PR)

In de halve finale van de 1000 meter won Sandrine Tas autoritair haar race voor de Duitse Mareike Thum. In de finale startte Tas het best maar ze kende moeilijkheden halverwege de koers. Thum verraste door te versnellen en haar snelheid vast te houden tot op de meet voor een Colombiaanse renster. Sandrine Tas moest genoegen nemen een vierde plats. Indra Médard werd in de halve finale van de 1000 meter uitgeschakeld.Fran Vanhoutte kwalificeerde zich in de 500 meter vlot voor de halve finale waar ze derde werd. Alleen de eerste twee plaatsten zich voor de finale. Tim Sibiet werd 21ste in de 10 km punten/afvalling. Bij de junioren werd Brecht Lippens uit de race gehaald wegens een wedstrijdfout.Zwaantjes RC Zandvoorde duimt voor een medaille-oogst op de weg in Barcelona.(PR)