Vierde editie van Bredene Loopt mikt op 500 atleten

Foto: Saartje en Dieter zijn samen met dochter Pauline klaar voor de vierde editie van Bredene Loopt op zaterdag 15 december. (Foto JRO)
Redactie KW

Komende zaterdag 15 december organiseert Bredene Sport Running Team de vierde editie van Bredene Loopt. Het parcours loopt langs het strand en de duinen en is volledig verkeersvrij.

Saartje Speleers (42) en haar man Dieter Clinck (42) zijn de drijvende krachten achter Bredene Sport Running Team. Vier jaar geleden organiseerden ze voor de eerste keer Bredene Loopt, ter vervanging van de oude eindejaarsloop van de gemeente. “We hebben meteen een nieuw parcours uitgestippeld die langs de duinen en het strand loopt, waarvan 30 procent onverhard is. De duinen zijn het mooiste stukje van Bredene, dus moest het parcours wel langs daar lopen”, vertelt Saartje.

“In het jeugdcentrum Horizon kunnen we alles centraliseren”

In 2011 startte het koppel hun sportclub op. “Sindsdien hebben we het aantal leden gestaag zien groeien”, pikt Dieter in. “Momenteel hebben we zo’n 100 kinderen aangesloten en een 60-tal volwassenen. Zo organiseren we ook atletiek voor kinderen. Ook bij Bredene Loopt zijn kinderen meer dan welkom. Zo organiseren we ook de Robinson Cross, die om 12.30 uur van start gaat. De Robinson Cross is een avontuurlijk hindernissenparcours voor kinderen van het lager onderwijs.”

Startschot om 14 uur

De voorbije jaren werd het startschot van Bredene Loopt telkens aan het Staf Versluyscentrum gegeven. Dit jaar verhuist de start naar jeugdverblijfcentrum Horizon. “Omdat we daar alles kunnen centraliseren, was het jeugdverblijfcentrum de ideale locatie”, gaat Saartje verder. “Zowel de kleedkamers, douches, toiletten, vestiaire, start en aankomst situeren zich op dezelfde plaats. Dat maakt het voor onze organisatie gemakkelijker. Daarnaast is er in de buurt voldoende parkeergelegenheid. Het startschot voor de wedstrijd van 4 kilometer wordt gegeven om 14 uur. De lopers die 7 of 14 kilometer lopen, starten tien minuten later. Meteen na de aankomst, vanaf 16 uur, worden de uitslagen in de bar van het centrum gehangen. Er is in elke categorie een podium met prijzen, zowel bij de heren als bij de dames. Voor de uitslagen worden de deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën verdeeld. We hopen uiteraard op stralend weer en natuurlijk op andermaal een geslaagde editie.”

Aan de wedstrijd nemen gemiddeld zo’n 500 sportievelingen deel. “We merken wel dat we elk jaar meer deelnemers krijgen. We organiseren de wedstrijd in een periode dat er veel wedstrijden georganiseerd worden voor het goede doel. Bij ons is dat niet het geval, maar we spijzen er wel de clubkas van onze Kids-atletiek mee”, besluit Dieter.

(JRO)