https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier West-Vlamingen naar het EK indoor atletiek

Lindsey De Grande.© BELGA
Lindsey De Grande.© BELGA
Redactie KW

De selectiecommissie heeft de lijst bekendgemaakt met atleten die mogen aantreden op het EK indoor dat van 5 tot 7 maart wordt georganiseerd in het Poolse Torun. Daarop prijken Michael Obasuyi, Aurèle Vandeputte, Lindsey De Grande en Alexander Doom.

Michael Obasuyi (60 mH) was de enige die de limiet liep. Aurèle Vandeputte (800 m), Lindsey De Grande (1.500 m) en Alexander Doom (400 m) werden gedelibereerd. Laatstgenoemde mag ook aantreden met het 4x400m estafetteteam.

De Belgische atletiekbond had aanvankelijk strenge limieten vastgelegd voor het EK indoor, maar koos er uiteindelijk voor om ook iedereen die de internationale limiet liep een ticket voor het EK indoor te bezorgen. Michaël Obasuyi (OEH) was de enige West-Vlaming die de Belgische limiet haalde en is uiteindelijk ook de West-Vlaamse vaandeldrager van deze selectie. De Oostendenaar liep deze winter al 6.67 op de 60mH en bekleedt daarmee de 15de plaats op de Europese jaarranking. Hij trekt sowieso met finaleambities naar Polen.

Persoonlijk record

Alexander Doom (AVR) liet deze winter van zich spreken door zijn persoonlijk record op de 400 m van 47.63 naar 47.00 te brengen. Afgelopen weekend werd hij ook nationaal indoorkampioen op die afstand. Met die prestaties had hij zich al verzekerd van een plaatsje in het nationaal estafetteteam dat op het EK de 4×400 m zal lopen. Uiteindelijk mag de Roeselarenaar nu ook individueel aantreden op de 400 m. Meteen ook zijn eerste individueel kampioenschap bij de elite.

Aurèle Vandeputte.© BELGA
Aurèle Vandeputte.© BELGA

Aurèle Vandeputte (HAC) moest deze winter twee maal naar het buitenland trekken om een wedstrijd te kunnen lopen, want in België was er voor hem telkens geen plaats op de georganiseerde meetings. De Oostkampenaar liep in Luxemburg naar 1.48.56 en voldeed daarmee aan de internationale limiet van 1.49.00.

Op diezelfde meeting in Luxemburg liep Lindsey De Grande (OEH) naar een tijd van 4.15.44 op de 1.500 m en zij krijgt van de selectiecommissie eveneens startrecht in Polen. Voor de Sijseelse, die nog steeds lijdt aan chronische leukemie, is dit een mooie beloning voor haar strijd om terug te keren op het hoogste niveau. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.