Vier medailles voor Yama Arashi in Frankfurt

© (Foto GF)

Judoclub Yama Arashi trok met zes judoka’s naar het internationale tornooi in Frankfurt en keerde met vier medailes en een speciale prijs naar huis.

Het judotornooi was er een verspreid over twee dagen. Jasper Coene trad aan bij de U12 -40 kg, maar kon jammer genoeg niet winnen. Sem Tack won drie keer en eindigde als zevende. Lothar Plets (-46 kg) vocht bij de U15 en verloor zijn eerste kamp, maar mocht niet herkansen. Dat zette hij op de tweede wedstrijddag recht bij de U14 met onder meer twee mooie ippons.

Vic Grymonprez (-37 kg) werkte een knap tornooi af en verloor op zaterdag de kamp om het brons, maar op zondag wist hij wel dat eremetaal in de wacht te slepen.

Daan Coene, die net terug was na een polsblessure, verweerde zich kranig en werd de eerste wedstrijddag zevende bij de U15, bij de U14 behaalde hij de bronzen medaille. De Beer van Bavikhove, Gheron Lecompte, etaleerde er in de categorie – 60kg nog maar eens zijn talent en bereikte bij zowel de U18 als U17 de finale, goed voor een gouden en een zilveren medaille.

Als kers op de taart werd Vic Grymonprez dan nog eens uitverkozen in de Young Talent Award, waarbij alle scheidsrechters en tijdopnemers gedurende het tornooi de opdracht hadden gekregen om de meest opmerkelijke judoka’s te signaleren. Vic werd uiteindelijk de winnaar op basis van zijn attitude en het meest variërend en aanvallend judo. Hij kreeg een prachtige beker én 500 euro mee naar huis.