https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier leden van KTC Azalea verbreken wereldrecord padel

Christophe Meulebrouck, Frederik Boi, Kevin Caestecker en Pieter Cools zorgden voor een nieuw wereldrecord padel en kregen de felicitaties van meter Elke Clijsters. © (Foto ACR)
Redactie KW

Christophe Meulebrouck uit Sint-Andries, Pieter Cools uit Jabbeke, Kevin Caestecker uit Wingene en gewezen Cerclespeler Frederik Boi uit Sint-Andries hebben het wereldrecord padelspelen scherper gesteld. Het viertal begon zaterdagmiddag om 12.00 uur op de site van KTC Azalea in Sint-Pieters Brugge om het record van 26 uur, 3 minuten en 12 seconden van vier Madrilenen te verbeteren. Ze zijn daar zondagnamiddag met de pauzes meegerekend omstreeks 16.00 uur in geslaagd. De klok gaf in totaal 28 uur, 27 minuten en 7 seconden aan. “Daar moeten nu nog de rustmomenten afgetrokken worden. We hebben het record niet fel gebroken, wel met ongeveer met vijf, zes minuten. Veel meer was initieel niet de bedoeling”, klinkt Pieter Cools.

Het padelrecord moest op wedstrijdniveau gebeuren, zonder te wisselen van duo en het viertal moest tevens voortdurend aan dezelfde kant van het net blijven spelen. De volledige poging werd door getuigen waargenomen en alles werd op video vastgelegd. Het is nu aan Guinnes World Records om dit alles te bekijken en ons wereldrecord officieel te bekrachtigen. Het viertal vreesde vooraf vooral het spelen ’s nachts tussen drie en zes uur. “Het was lastig, maar we hebben elkaar in de moeilijke momenten gesteund en het goed overbrugd”, zegt Christophe Meulebrouck. “We deden het dan iets rustiger aan, namen voldoende voeding en drank, kregen kiné en de nodige aanmoedigen van toeschouwers die hier kampeerden.”

Frederik Boi, vermoeid, maar uiteraard bijzonder opgetogen met de prestatie: “We zijn drie minuten voor vier uur gestopt, maar we hebben tot vier uur doorgespeeld om zeker te zijn dat het record kan worden geverifieerd. We hadden dan nog 21 minuten pauze openstaan. Daarvan hebben we twintig minuten genomen en de laatste minuut zijn we nog eens het terrein op geweest om zeer zeker minstens aan het record te komen.”

De recordpoging werd een gigantisch, sfeervol gebeuren met onder andere heel wat live optredens. Elke Clijsters kwam als meter het viertal zondagavond feliciteren. Het evenement werd tevens bedoeld om geld in te zamelen voor drie goede doelen. Voor Fara Demeyer, dochter van Kim en graag gezien op Azalea. Bij haar werd in 2019 leukemie vastgesteld. SuperKrachtig Lekker, een afdeling in het UZ Gent die zich buigt over gezonde voeding voor kinderkankerpatiënten en kinderen met een levensbedreigende ziekte en de steun aan Audric Van Holm, het neefje van Matthias Van Holm, samen met Tom De Sutter pionier van padel in het Brugse. “Elke euro die we aan deze organisatie overhouden gaat integraal naar die goede doelen. Via onze website kan er ook nog steeds een donatie geschonken worden”, besluit Kevin Caestecker. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.