VIDEO Rallypiloot ‘oogst’ stuk maïsveld, toeschouwer kan nog nét wegspringen

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Er zijn opvallende beelden opgedoken van De Omloop van Vlaanderen, de rallywedstrijd die het voorbije weekend in en om Roeselare werd verreden. Een hoofdrol in het filmpje is weggelegd voor piloot Filip Pyck (kijken vanaf 1’35”).

De Omloop van Vlaanderen pakte het voorbije weekend de ruime regio rond Roeselare in en lokte heel wat toeschouwers, die hoopten op spektakel. Wie in de bocht stond, waar een stuk uit dit filmpje werd gemaakt, kreeg alvast waar voor zijn geld. Op de beelden is te zien hoe zaakvoerder Filip Pyck van Pico’s Koffie uit Poperinge van de weg gaat en in een maïsveld terecht komt. De rallyrijder laat zich hierdoor niet van de wijs brengen, maait enkele stengels de lucht in en neemt er ook nog enkele mee op zijn motorkap, en komt uiteindelijk ook weer goed en wel op de weg terecht.

https://www.youtube.com/watch?v=o0N0Jbv4nSs

Opvallend detail echter: net nadat de rallywagen weer op de weg is gekomen en daarvoor overheen een kleine gracht is gegaan, is te zien hoe een fotograferende man terug rechtkrabbelt. De man, die zelf wel dicht tegen of zelfs op de weg leek te staan, raakte ei zo na onder de rallywagen en mag blij zijn dat hij het nog kan navertellen. ‘Net opgeruimd’, toont een bordje tot slot nog…

(FJA)