Victor Platteeuw uit Wervik rijdt sterk op het WK karten

Redactie KW

Hij haalde op het WK karten in Brazilië de finale niet maar Victor Platteeuw behaalde tussen de wereldtoppers toch een knappe 24ste plaats.

De voorbije week deed de Wervikse karter een pak ervaring op. “Victor heeft ontzettend veel bijgeleerd. Het werd een fantastische week voor zowel onze zoon als wij”, benadrukt zijn trotse moeder Daphne Renier.

De voorbije week grepen de Grand Finals plaats op het befaamde Paladinocircuit in Conde, in het oosten van Brazilië. Victor Platteeuw, die nog maar een dik jaar deelneemt aan wedstrijden karten, mocht ons land vertegenwoordigen en pakte de kans met beide handen. Zijn ouders Vincent Platteeuw en Daphne Renier maakten de trip naar Brazilië mee om er hun zoon bij te staan.

“De kwalificatiewedstrijden waren zwaar”, benadrukt zijn moeder. “Er was niet alleen de hitte die hem parten speelde, ook bleek het een zwaar parcours. Het werd knokken voor Victor tussen al die toppiloten. Van deze kwalificatiewedstrijden stak Victor heel wat op. Soms ging het om fracties van seconden maar dat maakt uiteraard het verschil in zulke wedstrijden. Halfweg de week werd het wel duidelijk dat de finale te hoog gegrepen was voor Victor. Niettemin gaf hij het uiterste van zichzelf. Belangrijk is dat Victor een pak ervaring rijker is. Een unieke belevenis voor ons gezin”, besluit moeder Daphne.

(LVW – foto LVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.