Vichtse Maaike Vander Cruyssen kijkt uit naar CXrosscup manche in Mol

Maaike Vander Cruyssen trekt met een goede conditie richting Mol voor de eerste manche van de CrossCup. (foto ELD)
Redactie KW

Vaste klant op de CrossCup manche in Mol is de Vichtse Maaike Vander Cruyssen. De scholiere, aangesloten bij AZW, is alvast in goeie doen.

Twee weken geleden werd Maaike Vander Cruyssen met haar ploeggenotes Amelie Van Assche en Amelie Desmet knap vierde tijdens de CrossCup Relays in Berlare. “Daar hebben we een mooie prestatie neergezet”, verteld de 16-jarige Maaike Vander Cruyssen. “Vooraf had ik de nodige dosis gezonde stress. Het was immers al een tijdje geleden dat we de crossspikes nog eens mochten aantrekken na het coronajaar.”

Inhaalbeweging

“Amelie Van Assche liep een heel goeie wedstrijd en kon als eerste de stok doorgeven. Amelie Desmet, herstellende van een blessure, kon mij de stok als vijfde geven. Al redelijk snel kon ik de vierde, en even later zelfs het derde meisje bij de lurven vatten. In de sprint moest ik uiteindelijk het onderspit delven. Ik had niet meteen verwacht om die inhaalbeweging al in mijn benen te hebben. Enkel de sprint was niet zo goed. Ik kan toch gerust stellen dat de conditie al goed is.”

Zondag staat Mol op de kalender. “Geen idee wat ik mag verwachten. Het is een loodzware omloop en de concurrentie zal aanwezig zijn. Het is ook voor het eerst dat de afstand opgetrokken wordt naar 3,4 kilometer. Ik denk dat dit mij wel moet liggen. Charlotte Penneman en Nina Van Pelt zijn maar een paar te duchten atletes.”

“Mol is voor mij een van de mooiste wedstrijden. We zijn daar al aanwezig van vrijdag met het gezin. Wat het verdere verloop van het winterseizoen gaat brengen? Ik heb nog geen planning, maar de kans is reëel dat ik de overige manches van de CrossCup ook afwerk”, besluit Maaike. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.