Versnellingsbakprobleem torpedeert Stoffel Vandoornes kans op punten

Redactie KW

Er komt maar geen eind aan de pech voor Stoffel Vandoorne: net wanneer hij op een negende plaats rondreed, gaf zijn versnellingsbak de geest en moest hij opgeven.

Nochtans lagen zijn kaarten gunstiger dan de voorbije weekends. Met dank aan de vervanging van zijn chassis. Tijdens de kwalificaties bleef hij weliswaar nog steken in Q1 door een slecht gemikte kwalificatiepoging tijdens de regen. Maar bij de start van de grote prijs won Vandoorne meteen twee plaatsen.

De Rumbekenaar slaagde er in de beginfase in de inhaalpogingen van Ricciardo van zich af te slaan, maar tegen de sterkere Red Bull was hij een ronde later niet meer opgewassen.

Zijn voorligger, ploegmaat Alonso, die kon hij wel moeiteloos volgen. De Spanjaard mocht in de 40ste ronde als eerste binnen voor vers rubber, een ronde later volgde Vandoorne.

Mechanisch probleem

Hij keerde als negende terug op het circuit, opnieuw in de slipstream van Alonso. Zouden beide McLarens nog eens in de punten finishen? Niet, dus. In de 51ste ronde sloeg het noodlot toe: Vandoornes McLaren vertraagde. Einde race voor de West-Vlaming, net wanneer een negende plaats – goed voor 2 WK-punten – binnen bereik lag. Het was zijn derde opgave van het seizoen.

Transfers

Een domper voor Vandoorne, en dat was eraan te zien: hij klauterde hoofdschuddend uit zijn cockpit. De technische problemen konden ook niet op een slechter moment komen, nu Vandoornes plaatsje bij McLaren niet langer gegarandeerd is voor volgend seizoen en hij zich in de kijker wilde rijden.

Het stof gaat nu vier weken lang liggen: zomerpauze in de Formule 1. De volgende grote prijs vindt plaats van 24 tot 26 augustus in Spa-Francorchamps, een thuismatch voor Vandoorne.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.