Verschueren en Hostens winnen Rallye de Wallonie

Winnaar Vincent Verschueren. © (Foto DM)

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) heeft zijn eerste BK-zege van het seizoen beet. De Oost-Vlaming won samen met de Kortrijkse Veronique Hostens de Rallye de Wallonie na een spannende strijd met Cédric Cherain en Filip Cuvelier.

In afwezigheid van BK-leider Kris Princen was de Rallye de Wallonie de ideale gelegenheid voor Vincent Verschueren om zijn achterstand in het kampioenschap goed te maken. De regerende Belgisch kampioen kwam echter niet als uitgesproken topfavoriet aan de start. Cédric Cherain, bijgestaan door Kortrijkzaan Filip Cuvelier, bood zoals verwacht heel wat weerstand en ook thuisrijder Adrian Fernémont presteerde net als in Spa erg sterk.

Verschueren had vrijwel de ganse wedstrijd lang slechts een handvol seconden bonus. Fernémont drong vanmorgen nog even aan in de regen, maar maakte daarna net als Cherain een verkeerde bandenkeuze. Uiteindelijk behaalde ‘Tsanne’ met acht seconden voorsprong op Cherain zijn eerste BK-zege van het seizoen. De piloot van het Kemmelse Godrive, het team van Gaby Goudezeune, nadert hiermee tot op vier punten van Princen in de BK-tussenstand.

Cracco Junior zevende

Achter het duo Verschueren-Cherain bestond de rest van de top-5 uitsluitend uit Skoda Fabia’s. Fernémont werd derde voor Olivier Collard en Sebastien Bédoret, terwijl Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) als zesde naar de GT-zege reed. Pieterjanmichiel Cracco (Ford Fiesta R5) finishte als eerste West-Vlaamse piloot op een zevende plaats, vader Philip Cracco eindigde in een identieke Fiesta als 14de. Zillebekenaar Achiel Boxoen lag in zesde stelling toen hij met motorpech moest opgeven. Ook Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X R4 – gebroken remschijf) moest vroegtijdig aan de kant.

De R2-categorie werd gedomineerd door de Opel Adams. De Nederlander Timo Van der Marel won er voor Grégoire Munster, winnaar bij de Juniors. Poperingenaar Gilles Pyck (Peugeot 208 R2) moest al vroeg opgeven met motorpech. Stadenaar Glenn Snaet (Peugeot 208 R2) finishte bij zijn BK-debuut op een verdienstelijke vijfde plek in R2.

Lietaer oppermachtig

In de Historic-categorie waren alle ogen gericht op Paul Lietaer en zijn Opel Manta 400. ‘De Polle’ werd vrij vlug van naaste belager Guino Kenis (BMW M3 – motorpech) verlost en kon daarna met ruime voorsprong naar zijn tweede BK-zege rijden. Zonnebekenaar Patrick Mylleville (Porsche 911) werd tweede bij de Historics voor Bjorn Hamiaux (Ford Escort MK 2). Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) moest na pech vrede nemen met de vijfde plek.

De volgende BK-manche vindt binnen drie weken plaats in Bocholt.