Verschillende West-Vlamingen zeilen vanaf maandag in Palma de Mallorca

Emma Plasschaert. © BELGA
Redactie KW

Maandag vangt in Palma (Mallorca, Spanje) de 48ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia aan, een Eurosaf-wedstrijd, meteen de start van een Europese campagne.

In de Laser Radial-klasse zijn bij de 87 deelnemers drie Belgen: naast Evi Van Acker ook Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) en Maité Carlier (WOS Oostende). In de Laser Standard-klasse vaart Wannes Van Laer uit Wijtschate. Stuurman Yannick Lefèbvre uit Oostende neemt in de 49er-klasse deel met Tom Pelsmaekers.

In de Nacra 17-klasse nemen stuurman Henri Demesmaeker (RBSC Knokke) en Anouk Geurts (bemanning; VVW Inside Outside Oostende) deel. Anouk Geerts was vorige zomer Europees kampioene in de laser 4.7.-klasse en ze maakt nu de overstap naar de catamaran.

De wedstrijden duren tot en met vrijdag 31 maart. Voor de top-tien hebben de medalraces zaterdag 1 april plaats. Dat onze atleten goed in vorm zijn, blijkt uit resultaten op de twee voorbereidingswedstrijden. Na hun wintertraining in Cadiz namen ze deel aan de Andalusian Olympic Week. Emma Plasschaert en Evi Van Acker wonnen goud en zilver in de Laser Radial.

Twee weken geleden behaalden Evi Van Acker en Maité Carlier goud en brons in de Laser Radial.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier