https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verre Ginstecrossers verwachten dit weekend ruim 500 piloten in Oostrozebeke

De Verre Ginstecrossers doen er alles aan om er een onvergetelijk cross van te maken Op de foto de mannen die het terrein klaar maken:l. Fritz Verbrugghe, Pattin Larreux, Geert Valcke, Victor Boone, Paul Soetaert, Gael Stroo, Jouri Valcke, Geert Bossauw, Jens Delmotte en Andy Algoet. (foto CLY)
Redactie KW

Na een jaar onderbreking omwille van de coronacrisis mag er dit weekend weer gemotorcrost worden op de Verre Ginste. En dat zullen de organisatoren geweten hebben: de aanvragen van (internationale) piloten stroomden binnen. “Zoals het er nu naar uitziet, wordt het hier echt een overrompeling. Nu al verwachten we meer dan vijfhonderd piloten”, aldus een zeer enthousiaste organisator Mathieu Verbrugghe.

Niet alleen het feit dàt er opnieuw kan worden gecrost met motoren en zijspannen lokt de piloten massaal naar de Ginste. Ook het terrein waarop dit weekend wordt gereden beschikt over een bijzondere aantrekkingskracht: de organisatoren zorgen telkens voor een uitstekend parcours, dat er altijd ideaal bij ligt.

De weiden van landbouwer Bert Vanhuylenbrouck langs de Gentstraat liggen vrij hoog en zijn golvend. Meest ligt het parcours er kurkdroog bij, zodat bij droog weer vaak moet worden gesproeid om het veld stofvrij te houden. Door de vele regens in de voorbije weken garandeert het terrein nu eigenlijk bijna vanzelf uitstekende crossomstandigheden.

Jaarlijkse kermis

“Ook voor de duizenden bezoekers die afzakken naar de Ginste wordt het een echt festijn, met ruime parkeermogelijkheden rond de crosssite”, benadrukt Mathieu Verbrugghe. “Er wordt bovendien een extra grote feesttent neergezet, zodat je bij erg zonnig weer in de tent even wat verkoeling – en een verfrissing – kunt vinden. Vergeet niet dat deze jaarlijkse cross geldt als de grote kermis van de Ginste. Er zal dus sowieso veel volk uit de omgeving op afkomen.”

De cross op de Verre Ginste is op de eerste plaats een zegen voor de jeugdpiloten uit de regio. Op zaterdag rijdt de VJMO-jeugd. Vanaf 10 uur tot 18 uur krijgen een 150-tal crossers tot en met vijftien jaar in verschillende reeksen de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Nieuw is dan weer dat er extra reeksen zijn voor vrijetijds-zijspannen, en dat er een reeks is voorzien voor zijspannen waarbij enkel vrouwen aan het stuur en in het bakje zitten.

(Inter)nationale top

Het grote geweld komt zondag aan bod, met liefst 28 reeksen – er wordt dus de hele dag door geracet. In alle reeksen is de inzet het kampioenschap van België. Bovendien hebben heel wat internationale toppers toegezegd om naar Oostrozebeke af te zakken. Zo komen er zijspanpiloten uit Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Engeland. Ook een viertal toppers uit eigen land zullen aan de start staan. Onder hen voormalig Belgisch en wereldkampioen zijspannen Marvin Vanluchene. Redenen genoeg, dus, om dit uitzonderlijke sportweekend bij te wonen.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.