Véronique Hostens in extremis aan de start van Renties Ypres Rally

De Kortrijkse copilote Véronique Hostens zal dit weekend Kevin Abbring navigeren in de Renties Ypres Rally. Voor velen een verrassing van formaat, maar voor Véronique zelf vooral een grote uitdaging.

Véronique Hostens, ex-winnaar Kevin Abbring en de nieuwste telg in de R5 categorie(V.W. Polo R5) zouden wel eens de winnende cocktail kunnen vormen in de Renties Ypres Rally. © Davy Degryse

“Mijn laatste rally was de East Belgian Rally van vorig jaar en ik had toen al verklaard dat ik de rallysport niet definitief vaarwel zegde, maar dat ik open stond voor een nieuwe uitdaging”, opent Véronique Hostens.

“Een tijd geleden werd ik gecontacteerd door het Team THX met de vraag of ik interesse had om in Ieper een snelle piloot te navigeren, maar daarna werd het weer muisstil. Enkele weken geleden werden de plannen dan plots zeer concreet en pas vorige week woensdag was de deal in kannen en kruiken. Ik krijg de kans om samen met de Nederlandse toppiloot Kevin Abbring de rally te betwisten en dat in een top auto, de V.W. Polo R5.”

“We hebben dus pas vorige week donderdag aan de voorbereiding kunnen beginnen zodat dit inderdaad een grote uitdaging wordt. De wagen is nagelnieuw, de samenwerking piloot-copiloot in ook nieuw en het notasysteem van Kevin kende ik totaal niet zodat dit ook nieuw is voor mij.”

“Het is een feit dat we beiden dezelfde ambitie hebben en dat is zo hoog mogelijk eindigen. Kevin heeft de rally al gewonnen en ikzelf stond ook al op het podium, zodat de klik tussen ons beiden er onmiddellijk was. We willen er voluit voor gaan en geloven in onze zegekansen. De rallykriebels waren al een tijdje terug en ik ben blij er dit weekend weer bij te zijn. Of dit project een vervolg krijgt is voorlopig niet aan de orde. Laten we maar eerst goed presteren in Ieper,” besluit Véronique Hostens.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.