Verdedigt Delfine Persoon haar wereldtitel tegen Katie Taylor in New York?

© VDB
Redactie KW

Donderdag kreeg Filiep Tampere een mailtje van wereldkampioene Katie Taylor’s manager Eddie Hearn met een bod voor een titelkamp boksen tegen WBC-wereldkampioene Delfine in Madison Square Garden in New York. Filiep en zijn entourage namen nog geen beslissing of ze al dan niet op dat bod zullen ingaan.

Filiep en Delfine proberen al langer een kamp te fixen tegen de Ierse, maar haar manager Eddie Hearn ging daar nooit op in. Nu doet hij zelf een voorstel. Hearn is ook de manager van Anthony Joshua, de beste zwaargewichtbokser van de wereld. Joshua zou die avond in Madison Square Garden in New York de hoofdkamp van de avond boksen tegen de Amerikaan Jareli Miller. Delfine Persoon versus Katie Taylor zou dan de tweede belangrijke kamp van de avond zijn. Het zou een gevecht om alle wereldtitels lichtgewichten van alle bonden gaan.

Eerst moet Delfine op 9 maart nog winnen van Melissa St.Vil en Taylor op 15 maart van Rose Volante“, zegt Filiep. “Pas dan kunnen we spreken van een kamp in New York. Die zou gepland zijn voor 1 juni. Maar zover zijn we nog niet.”

Van de entourage van Filiep en Delfine (onder andere Stefaan Brinckman uit Ichtegem), die achter de boksgala’s in Ichtegem en Ardooie stonden, horen we dat er van hieruit nog een tegenbod zal komen omdat men graag de kamp hier in Oostende zou willen laten plaatsgrijpen.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier