Veerle Dejaeghere wint bij de masters in CrossCup Relays Gent

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De West-Vlaamse vrouwen speelden in tegenstelling tot de elf voorgaande edities van de CrossCup Relays in Gent zondag geen hoofdrol bij de seniores. 13-voudig CC-winnares Veerle Dejaeghere en nationaal crosskampioene Louise Carton liepen er niet bij.

Veerle verkoos voor het eerst de master Relays en bezorgde samen met zus Sabine Dejaeghere en Hilde Hindriyckx haar AV Roeselare die zege. Oostendse Louise Carton voelde zich nog niet klaar voor de seizoenopener.

Evy Pieters nam de plaats in van Veerle in het seniortrio van AV Roeselare. De 30-jarige Eernegemse, die 2de werd bij het BK korte cross, sukkelt met de voetgewrichten en sloot in pakweg 10de positie de middenafstand af. Hanna Vandenbussche, die amper 2 weken eerder het BK marathon won en met 2u37’28” haar record evenaarde, rukte nog naar de 7de plaats op.

Die plaats namen ook de seniores mannen in van Kortrijk Sport, in 2015 en 2016 9de. Wout Van Belleghem, nationaal steeplekampioen Mathijs Casteele en broer Steven Casteele zorgden voor die krachttoer. De masters mannen van AV Roeselare haalden net als hun vrouwelijke collega’s het podium. Steven Vanderiviere, Bruno Van Acker en Henk Vandermeersch werden 3de.

FLAC scholierenploegen zorgden voor de enige West-Vlaamse jeugdpodia: Stan Vanhoucke van de afdeling Ieper en de Hoppelanders Jens Lejeune en Tibaut Vandelanootte eisten de zege op. De FLAC-meisjes Morena Vanhoorne, Femke Deleu, die 3 dagen eerder bij het PK SVS nationaal crosskampioene Charlotte Van Laethem van de zege hield, en Amber Nuytten werden 2de.

(HVB)