Veel volk voor Kampioenschap van West-Vlaanderen Motorcross in Oostrozebeke

© Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossers aangesloten bij VJMO/MCLB waren op 12 en 13 augustus te gast in Oostrozebeke bij de Verre Ginstecrossers onder heel grote belangstelling van hun supporters.

Team Verbrugghe en co verzorgde opnieuw het ganse circuit, rennersparken en parkings tot in de puntjes zodat het een heel grote topper werd. Op zaterdag met 120 jeugdrijders op de afspraak plus de speciale reeksen voor Zijspannen-niet vergunninghouders en gelegenheidsrijders, waar ze met liefst 48 karren de inschrijvingstafel passeerden. Op zondag namen 330 piloten deel zodat het opnieuw drummen werd aan het starthekken in diverse reeksen.

Het was tevens het ‘Kampioenschap van West-Vlaanderen’ in alle categorieën MCLB.

Christian Dubaere uit Otegem en cafebaas in Zwevegem mocht de gele kampioenentrui omgorden als beste uit onze provincie bij de Nieuwelingen Open, hij won de eerste reeks en finishte als tweede in de slotmanche, goed voor de eindzege.

Bij de Dames Open was Julie Vandevelde (Desselgem) de beste met dubbele reekszege. Sander Lauwers (Dentergem) bij de Nieuwelingen Open met derde plaats en reekszege, goed voor de tweede eindstek. Maikel Zutterman (Beernem) was de West Vlaamse primus bij de Experten Open, en dat met dubbele zesde plaats.

Bij de Nieuwelingen mx2 werd het in beide reeksen een thriller met Stijn Vynckier uit Wielsbeke, lid van de organiserende Ginstecrossers. Met zijn grote opponent voor de Nationale driekleur Jarno De Meuleneire uit Wortegem, was het steeds keihard duel tot op de streep, tevens tellend voor het B.K.. Stijn verloor de eerste reeks met enkele centimeters in de eindspurt en won de tweede manche met enkele meters verschil en was dan ook eindwinnaar van de dag en provinciaal kampioen.

Bij de Beloften mx2 was de kampioenentrui en de beker voor Jenthe Vancompernolle uit Esen-Diksmuide met dubbele zesde plaats. Jens De Kegel (Koekelare) was in de eerste reeks van de Quads bestrokken in een massale opstropping in een korte bocht, kort na de start, en moest gaan achtervolgen. Hij bracht het alsnog tot de achtste plaats en werd tweede in de slotmanche. Jens miste net het podium met de vierde plaats in groep A maar toch West-Vlaams kampioen. Bij de Quads B was de titel voor Mathieu Lapere uit Menen.

Aaron Spruytte (Kortemark) was andermaal heel sterk bezig bij de Juniors mx2, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche. Aaron werd eindwinnaar en provinciaal kampioen. Bij de Juniors mx1 was de titel voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp, hij werd tweede in totaal met de tweede en derde plaatsen.

Stanley Verstraete (Zerkegem) pakte zijn 20ste eindzege op rij bij de Nationalen mx2 met dubbele reekszege. Naast zijn West-Vlaamse titel is hij nu ook al zeker Belgisch Kampioen in zijn klasse. Dylan Delagrense (Oostende) was knap bezig bij de zware motoren, bij de Nationalen mx1. Hij legde beslag op de tweede en derde plaatsen, goed voor de tweede plek in het dagklassement en de provincial titel.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) deed er nog een dubbele reeks- en eindzege bij, bij de Masters Open.

De Internationalen zorgden voor spannende reeksen, met Junior Decouter (Bredene-Werken) in beide reeksen in de hoofdrol, eindwinnaar bij de Inters mx1 en provinciaal kampioen. In de eerste reeks werd de poulain uit het Team De Willemsvrienden mooi tweede achter Verleysen en in de tweede heat nam Junior kopstart en kon tot in de eindfase het commando behouden. Hij werd uiteindelijk als derde afgevlagd achter Maarten Govaert (Oostrozebeke) die in de eerste reeks ten val was gekomen en nog remonteerde naar negen, en achter Jorne Tytgat (Kerckhove) die in de eerste reeks vijfde werd en de derde podiumplaats mocht bezetten.

Tim Vandriessche (Menen) dubbelwinnaar bij de Internationalen mx2 en West-Vlaamse titelvoerder, en bij de Internationalen B Open is de titel voor Greg Demeulemeester uit Kerckhove, nog eentje uit het nest van De Willemsvrienden, hij finishte als tweede en reekswinnaar in zijn groep.

Zijspannen

Zoals gewoonlijk heel wat zijspannen aan de start in Oostrozebeke, liefst 28 driewielers waagden hun kans. Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) opnieuw winnaars bij de Zijspannen A en provinciaal kampioen. In de eerste reeks moesten zij alsnog het meesterschap ondergaan van de ex-wereldkampioenen Nick en Glenn Janssens als gastrijders en de tweede manche uitgeschakeld na val. De slotmanche namen Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) de leiding van de grote bende, tot Boussy de leiding overman en de reeks op zijn naam schreef en de West-Vlaamse titel. Delmotte-Verbrugghe werden tweede in deze reeks en werden ook tweede in totaal met hun vierde plaats uit de eerste reeks en betere chrono dan Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) die derde werden groep A.

Bij de Zijspannen B was de titel voor Olivier Valcke-Achly Vanlerberghe (Oostrozebeke-Diksmuide) met reekszege en tweede B-plaatsen, ze kwamen als vijfde en achtste door de finish tussen de A-rijders.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Volgende afspraak op 19 en 20 augustus op het circuit Provinciaal Domein in Wachtebeke-Puyenbroeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier