Veel nieuw bloed bij Waregems triatlonteam

© (Foto MV)
Redactie KW

WTDT, het triatlon- en duursportteam uit Waregem, is helemaal klaar voor 2019. De vereniging verwelkomt zeven nieuwe leden, wat vrij uniek is in de clubgeschiedenis. Nooit eerder was de instroom zo groot. Circa de helft van de leden trekt tijdens de paasvakantie naar Lanzarote voor een stageweek. Onder meer voor de talrijke sporters die in juli volledige triatlons afwerken, wordt die intensieve stage heel belangrijk.

WTDT zat jarenlang met een ledenbestand van circa dertig sportievelingen. Dit jaar komen daar in één klap zeven leden bij, waaronder drie vrouwen. “Die groeispurt is een bewuste keuze”, vertelt voorzitter Bram De Langhe. “Hoe groter het ledenaantal, hoe meer leden kunnen meedoen aan een van onze talrijke cluborganisaties. We verwelkomen elk engagement van onze leden. Dé uitdaging van elke triatlon- en zwemclub is het vinden van voldoende zwemwater. We hebben binnenkort een meeting met de stadsdiensten om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om meer zwemwater te kunnen krijgen. Gezien de grote instroom is dat belangrijk om een zo hoog mogelijk zwemcomfort te kunnen aanbieden.”

Zoals elk jaar organiseert WTDT een clubwedstrijd, dit jaar in Veurne. “Nu al zijn zeventien leden daarvoor ingeschreven. Die kwarttriatlon geldt als een officieus clubkampioenschap en wordt logischerwijs een kolfje naar de hand van onze betere atleten, maar is er eerst en vooral voor de teambuilding. Na een gezamenlijk ontbijt leven we die dag samen naar die wedstrijd toe. Daarnaast organiseren we dit jaar voor het eerst een alternatief clubkampioenschap, voor het meest enthousiaste lid over het hele seizoen heen. Daarvoor kunnen onze leden punten verzamelen door deelname aan wedstrijden, stagedagen en de stageweek, meehelpen aan onze jaarlijkse mountainbiketocht,… De atleten die zich op dat vlak het meest onderscheiden, kunnen eind dit jaar hun lidgeld terugverdienen in de vorm van waardebonnen.”

Een zevental atleten neemt dit jaar deel aan de Ironman in het Oostenrijkse Klagenfurt. Ook onder meer in Nice en Frankfurt zal een delegatie van het Waregemse team aan de start komen.

(BVC – Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier