Vaste Vuist Lauwe organiseert BK Artistieke Gymnastiek voor Heren

© Foto CR
Redactie KW

Op zaterdag 26 en zondag 27 april vindt in Lauwe het Belgisch Kampioenschap Artistieke Gymnastiek Heren plaats.

Sportclub Vaste Vuist Lauwe neemt de praktische organisatie op zich. Naast de 160 gymnasten worden er, verspreid over de beide dagen, ook 1000 toeschouwers verwacht.

Op zaterdag zijn er de wedstrijden voor A-gymnasten, op zondag komen de B-gymnasten aan de bak. De wedstrijden starten op zaterdag om 9.30 uur, op zondag om 10 uur. Op zaterdag is er naast de wedstrijden voor benjamins, miniemen, beloften, juniores en seniores ook de junioreninterland België,-Nederland en Zweden.

“We waren al vijf jaar kandidaat om het Belgisch Kampioenschap te mogen organiseren maar tot dit jaar was het praktisch onmogelijk omdat de wedstrijden voor heren en dames op hetzelfde moment en op dezelfde plaats georganiseerd moesten worden”, weet het bestuur. “Omdat dit vorig jaar te chaotisch verliep, koos de GymFed ervoor om de dames en de heren te scheiden. Op die manier kwamen we in aanmerking om het BK voor heren te organiseren. Waarom de heren? Omdat we in onze eigen club meer Heren hebben die in aanmerking komen voor deelname aan het kampioenschap.”

(CR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.