Vandoorne stoomt zich klaar

Redactie KW

Eind februari start het nieuwe F1-seizoen met de testdagen in Barcelona. Rumbekenaar Stoffel Vandoorne is in volle voorbereiding op zijn tweede seizoen. Op sociale media hoef je niets van zijn belevenissen te missen en opvallend: Vandoorne beheert zijn accounts allemaal zelf.

Teammaat verslaan: “Relatie zal veranderen”

“Nee, Alonso was de keren dat ik vorig seizoen sneller was niet gelukkig. Onze relatie is nochtans goed en ik heb vorig jaar heel veel van hem geleerd. Hij is ex-wereldkampioen en heel ervaren in het omgaan met probleemsituaties. Maar de dag dat we voor het podium of de overwinning zullen strijden zal onze relatie veranderen. In F1 doe je er altijd alles aan om je teamgenoot te verslaan.”

Bye bye Honda, welkom Renault: uitkijken naar nieuwe wagen

Vandoorne stoomt zich klaar

In Miami bij een McLaren 720 S. Stoffel Vandoorne deelt graag leuke plaatjes met de buitenwereld. “Ik vind dat belangrijk voor mijn fans! En vooral: ik laat dat niet beheren door een of ander communicatiebureau. Je ziet het immers meteen als iemand je account overneemt aan de aard van de berichten. Twitter, Instagram, Facebook,… ik doe het liever allemaal zelf en ik denk niet dat daar snel verandering in zal komen.”

Vrijdag 23 februari noteren de McLaren- en Stoffelfans maar beter in de agenda, want dan wordt de nieuwe McLaren-Renault MCL33 voorgesteld. “Veel kan ik nog niet over de nieuwe auto vertellen. Ik heb hem al in de fabriek getest in de simulator, maar dat blijft natuurlijk virtueel. Ik denk dat we de testritten in Barcelona eind februari moeten afwachten om een eerste oordeel te kunnen vellen. Zoals bij elk team wordt er nu tot op de limiet gewerkt om de launch day te halen. Het is nu nog te vroeg om te zeggen welke stap we zullen zetten door Honda te ruilen voor Renault, maar de nieuwe motor brengt extra druk met zich mee. Er is geen nervositeit in het team, maar iedereen realiseert zich wel dat er komend seizoen geen excuses meer zijn. Op korte termijn is Renault zeker een stap vooruit. Tijd moet uitwijzen of het ook de oplossing is op lange termijn.”

Trainen met profs: ‘buddy’ Mark Cavendish

Vandoorne stoomt zich klaar

Profwielrenner Mark Cavendish en Stoffel Vandoorne postten begin december 2017 dezelfde selfie, die ze na een trainingsritje hadden genomen. In Monaco gaat de F1-piloot vaak trainen met de profwielrenners die er wonen. “Vaak trekken we richting Italië, naar San Remo bijvoorbeeld, voor een tocht van ongeveer 100 kilometer. Maar we trainen ook veel in de bergen in de buurt. Fietsen is voor mij ideaal om mijn conditie te onderhouden.”

Monaco: back home (in het prinsendom)

Vandoorne stoomt zich klaar

Stoffel Vandoorne voelt zich nog wel West-Vlaming, maar België missen, nee dat niet. Wat wil je als je in Monaco woont. Deze foto vergezelde hij met ‘Back HOME’ op Twitter. “Voor mij is Monaco echt thuiskomen. Het is heerlijk om hier terug te keren na een slopende GP. Vaak keren we met de andere F1-rijders die ook in Monaco wonen (onder meer Verstappen, Massa, Hulkenberg,…) met een privéjet terug en dat zijn zalige momenten. Tijdens de vlucht wordt niet veel over de wedstrijd gepraat.”

Marbella: trainen met triatleten

Vandoorne stoomt zich klaar

Deze foto tweette Stoffel Vandoorne deze week nog, aan het werk in een fitnesszaal in Marbella. “Dit zijn mijn laatste dagen in België”, liet Vandoorne vorige week optekenen. “De kerst- en nieuwjaarsperiode was het iets rustiger, al kun je Formule 1 nooit helemaal uit je hoofd zetten. Vanaf nu vlieg ik er keihard in om in topconditie aan het seizoen te kunnen beginnen. Eerst ga ik op stage in Marbella, waar ik ga trainen met mijn fysio en enkele triatleten die daar wonen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier