Vandoorne slechts veertiende in zoutloze GP van Monaco

Redactie KW

Stoffel Vandoorne is in de Grote Prijs van Monaco niet verder gekomen dan een 14de plaats, zijn slechtste resultaat van dit seizoen. Teamgenoot Alonso moest opgeven met een kapotte versnellingsbak.

Vandoorne startte de race vanop de twaalfde plaats op de ultrasofts. Al in de eerste ronde verloor hij een plaats aan Williamspiloot Sergej Sirotkin. De Rus kreeg echter een stop and go-penalty, waardoor Vandoorne zijn plaats terugwon.

Rondenlang wist onze landgenoot de oprukkende Verstappen van zich af te slaan, tot hij in de 22ste ronde binnenkwam voor zijn eerste pitstop. Vandoorne schakelde over op de supersofts. Een trage stop, want de Rumbekenaar plofte terug naar de 17de plaats, achter de Renault van Magnussen.

Vandoorne slaagde er langzaam maar zeker in de kloof te dichten met zijn voorligger, maar raakte Magnussen niet voorbij: inhalen in Monaco is zo goed als onmogelijk. In de eindfase torpedeerde Leclerc de Toro Rosso van Hartley, waardoor beiden moeten opgeven en Vandoorne 2 plaatsen won.

De McLarenpiloot profiteerde van de Virtual Safety Car om vers rubber te monteren, de hypersofts, maar er restte hem onvoldoende ronden om nog plaatsen te winnen.

Daardoor finishte Vandoorne de GP van Monaco als 14de, zijn slechtste resultaat van het seizoen. De volgende wedstrijd vindt over 2 weken, van 8 tot 10 juni, plaats in Canada.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.