Vandoorne na 20e plaats in kwalificaties: “Echt zonde dat we geen betere bolide hebben”

Stoffel Vandoorne is teleurgesteld na een alweer pover resultaat. © BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne stelde zaterdag teleur in de kwalificaties voor de Grote Prijs van België, de dertiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1. Hij werd twintigste en laatste, ook in de drie vrije oefensessies was hij de rode lantaarn door zijn ondermaatse McLaren. Zijn ploegmaat Fernando Alonso strandde eveneens in Q1 met een zeventiende plaats. “Onze algemene prestatie deze namiddag verklaart zowat alles”, stelt de West-Vlaming.

“We werden laatste in vrijwel elke sessie. We hebben dit weekend zoveel problemen gehad, ik denk niet dat er verrassingen waren in deze kwalificaties”, vertelt Vandoorne. “Dit is mijn thuis-GP, het is dan ook echt zonde dat we geen betere bolide hebben om iets goed te tonen en de fans een goed resultaat te bezorgen.”

Op het einde van de derde vrije oefensessie ging Vandoorne van de baan na een manoeuvre van Valtteri Bottas. “Ik denk niet dat er een groot mirakel had ingezeten zonder dat incident. We hebben vandaag geprobeerd om elke kaart te spelen, in de slipstream van anderen rijden hoorde daarbij. Maar we boekten geen vooruitgang.”

“Ik hoop dat ik morgen ten minste een klein beetje beter kan doen. Het is een moeilijk weekend, we hebben helemaal geen prestatie neergezet”, besluit Vandoorne. Dankzij bestraffingen voor Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg mag Vandoorne zondag toch nog vanop de negende rij starten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.