Vandoorne moet opgeven in Sanya

Stoffel op de Belgische GP.
Redactie KW

D’Ambrosio werd met zijn zevende plaats in de ePrix in het Chinese Sanya de beste Belg, want Stoffel Vandoorne (HWA) moest opgeven. De zege in China ging naar de Franse regerende kampioen Jean-Eric Vergne (Tcheetah).

De wedstrijd in het Chinese Sanya is de zesde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap. Het kampioenschap telt dit seizoen na zes manches reeds zes verschillende winnaars. Vergne haalde het deze keer van de Brit Oliver Rowland (Nissan E.Dams), die in China van op de poleposition vertrokken was. De derde plaats was voor Felix Da Costa (BMW) en daarmee neemt de Portugees ook de leiding over van de Brit Sam Bird, die na een vroege crash moest opgeven in Sanya.

Amper drie punten voor Vandoorne

Op de tweede plaats in het kampioenschap staat intussen D’Ambrosio, die drie punten minder telt dan de leider. Met amper drie punten komt Vandoorne in zijn debuutseizoen momenteel niet verder dan de achttiende plaats. De zevende manche van het seizoen wordt op 13 april in de Italiaanse hoofdstad Rome gereden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier