Van Laer eindigt op 27e plaats in Laser

© Belga

Zeiler Wannes Van Laer is op de 27e plaats geëindigd in de Laser-klasse op de Olympische Spelen in Tokio. In de tiende en laatste regatta werd hij 17e.

In de baai van Enoshima finishte Van Laer in de tiende race op 1:36 van de Duitse winnaar Philipp Buhl.

De Australiër Matt Wearn, de verloofde van Emma Plasschaert, is nog voor de medaillerace met de beste tien al zeker van de gouden medaille. Hij telt 49 punten en kan ondanks de dubbele punten zondag niet meer ingehaald worden. Op ruime afstand volgen de Noor Hermann Tomasgaard (71 ptn) en de Kroaat Tonci Stipanovic (74 ptn).

Van Laer was er in Tokio voor de derde keer bij op de Spelen. In Londen in 2012 werd de 36-jarige Brusselaar 34e. Vier jaar later in Rio zeilde hij naar de 17e plaats.