Utmanzai Abdul en Siebe en Steffi Dewulf bokskampioen bij de nieuwelingen

Utmanzai Abdul. © (Foto GF)
Redactie KW

Voor de amateurboksers wordt er één keer per jaar de Belgische kampioenschappen georganiseerd. Hierbij draagt de Vlaamse Boks Liga zijn steentje bij. Zij staan in voor de organisatie van de Kampioenschappen van de Vlaamse Boks Liga.

Er worden extra meetings voorzien, waarbij boksers van dezelfde leeftijdscategorie en gewichtsklasse het tegen elkaar opnemen. Elk lid, aangesloten bij de VBL, kon zich inschrijven indien hij of zij in het bezit was van een geldige competitieve boks licentie, die voldeed aan de medische voorwaarden. De winnaar ging telkens naar de volgende ronde. Na die afvalrace werd uiteindelijk bekend wie zich tot Vlaams kampioen mocht kronen.

De finales van het Vlaams kampioenschap hadden het voorbije weekend plaats in de Golden Gloves in Gent. In het nieuwelingentornooi was er winst voor Bruggeling Utmanzai Abdul (Boxing Club Cobra) in de gewichtsklasse -67kg. Hij versloeg onder leiding van zijn coach Sven Byosière in drie maal twee ronden zijn tegenstander op punten. Namelijk Azimi Zebiullah uit Edegem, tevens van Afghaanse origine die uitkomt voor een boksclub uit Deurne.

In de gewichtsklasse -63,5kg was er de dag voordien al een Vlaamse titel voor Siebe Dewulf (Boxing Team X in Poperinge). De 18-jarige bokser uit Houthulst versloeg in de finale Carlos Vanholst (Kureghem BA). Siebe werd in 2019 ook al Vlaams en nationaal kampioen bij de juniores. Eerder verzekerde zijn zus Steffi Dewulf zich in Gent ook al van de Vlaamse titel.

Siebe en Steffi Dewulf.
Siebe en Steffi Dewulf. © (Foto GF)

Normaal gezien hebben de kampioenschappen voor de amateurs altijd in februari plaats, maar omwille van corona had de voorbije twee jaar geen kampioenschap plaats. De Vlaams Boksliga besliste om het VK nu te organiseren. De Waalse federatie heeft echter op haar beurt geen kampioenschap gehouden, dus zal er voor 2021 geen BK meer volgen.

In Gent was er tevens een finaleplaats voor Samican Bakistanli van de Brugse Wimme Boxing Club in de categorie -86kg. Hij verloor van Panyin Sampah (BC Lichtaart).

Utmanzai Abdul bokst als Vlaams kampioen zondag 7 november opnieuw, tijdens de Fight Factory in Roeselare. De Vlaamse Boks Liga wil zich voor haar leden inzetten op toegankelijke wedstrijdmogelijkheden en zich extra engageren in deze moeilijke tijden. Het organiseert daarom Fightfactories (interclubs) om in deze ongekende tijden een perspectief te geven. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.