Ustinof Du Vivier wint na adembenemende aankomst Grote Winterprijs in Kuurne

Redactie KW

Dinsdag vond in de hippodroom van Kuurne de Grote Winterprijs drafrennen plaats tijdens de jaarlijkse Mardi Gras.

Het was Avril Cade die het best vertrok in de winterklassieker op de huid gezeten door Jet Voice. Jet Voice kon overnemen bij de eerste doortocht naar de tribunes toe en dook de volgende ronde in als leider. Avril Cade volgde met daarachter nog Espoir D’Avril en Ustinof Du Vivier, die uitstekend was vertrokken vanuit de tweede band.

Weer aan de overzijde daagde Espoir D’Avril de leidende Jet Voice uit, maar catch driver Nico Dhaenens gaf geen krimp. Het was nog altijd Jet Voice die aan de kop lag toen de paarden weer voorbij de K draafden en die werd nu uitgedaagd door Unero Montaval. Avril Cade en Espoir D’Avril volgden daarachter, maar leken al door hun beste krachten te zitten.

Fotofinish

Ustinof Du Vivier en Cyriel D’Atom hadden daarachter de opdracht om hun twee voorgangers te ontwijken. Dit lukte aan de overzijde van de baan en zo kwamen de leiders in hun vizier. Ze kwamen in het zog van de eersten te liggen doorheen de Papaverbocht waar Unero Montaval wat begon te verzwakken. Jet Voice kwam nog als eerste de laatste rechte lijn op, maar werd al vlug voorbij gelopen door Cyriel D’Atom en Ustinof Du Vivier.

Ustinof Du Vivier wint na adembenemende aankomst Grote Winterprijs in Kuurne

Deze twee maakten er een prachtige aankomst van waarbij ze streden om de zege tot op de meet. Na het bekijken van de finishfoto kon Ustinof Du Vivier als winnaar aangeduid worden net voor Cyriel D’Atom. Vele lengten daarachter kwam Choriste Du Trio met een prachtige aankomst naar de derde plaats gelopen nadat hij in de start zijn kansen had verkwanseld door een galoppade. Jet Voice tikte als vierde af voor Ustang Ludois.

Succesvolle dag

Ustinof Du Vivier loopt voor de kleuren van Union Stable waarvan Ludo Maes, die indertijd in Meulebeke woonde, mede-eigenaar is. Jules Jr. Van Den Putte woonde tot vorig jaar in Oedelem, nu in Eksaarde.

Derde geplaatste Choriste Du Trio werd gereden door Moorselenaar Lieven Cannaert en getraind door Koekelarenaar Björn Van Ghelewe. Een succesvolle dag voor Lieven die nog won met Estancia en nog een tweede plaats behaalde met Jr Walker ”E” voor de Kortrijkse stal Etoile van Erik Huysentruyt.

De vierde geplaatste Jet Voice werd gereden door Beernemnaar Nico Dhaenens die insprong voor de Zweed Robert Bergh die zijn vliegtuig had gemist.

(TH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier