UPDATE – Fanny Lecluyse net niet in finale 100 meter school

Fanny Lecluyse, hier aan het werk tijdens het afgelopen BK zwemmen in Antwerpen. © Getty Images
Redactie KW

Fanny Lecluyse heeft zich maandag in het Zuid-Koreaanse Gwangju niet voor de finale van de 100 meter schoolslag kunnen plaatsen. In een swimm-off moest de 27-jarige West-Vlaamse het onderspit delven voor de Italiaanse Arianna Castiglioni. In 1:06.39 was die 43 honderdsten sneller dan Lecluyse (1:07.22).

Beide zwemsters hadden in hun halve finale in exact dezelfde tijd aangetikt: 1:06.97, voor Lecluyse een Belgisch record. Lecluyse greep zo net naast een eerste WK-finale in olympisch bad. Op het WK kortebaan in het Chinese Hangzhou zwom ze vorig jaar drie finales en pakte ze bovendien brons op de 200 meter schoolslag. Op de 50 en 100 meter schoolslag werd ze zevende.

Eerder op maandag had de 27-jarige West-Vlaamse haar eigen Belgisch record twee keer scherper gesteld. Het vorige BR op de 100m school dateerde al van bijna vier jaar geleden (3 augustus 2015), toen ze in het Russische Kazan 1:07.29 op de tabellen gezet had. Maandagochtend deed ze daar twee hondersten af, goed voor de negende chrono van alle deelneemsters in de reeksen. In de halve finales deed ze daar met 1:06.97 nog eens dertig honderdsten af. De olympische limiet bedraagt 1:07.07.

Later dit WK staat Lecluyse ook nog op de startblokken op de 200m school (donderdag, haar favoriete nummer) en de 50m school (zaterdag). Lecluyse is de enige landgenote die maandag in actie komt in Gwangju.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier