UPDATE – Estafetteploeg eindigt vijfde op EJK zwemmen

Zita Van Brabandt. © EF
Redactie KW

Na een achtste tijd in de reeksen eindigde het Belgische kwartet, met daarbij provinciegenotes Zita Van Brabandt (56”58”’) en Indra Vandenbussche (56”25”’), knap vijfde in een tijd van 3’46″23″‘. De aflossingsploeg dook vanuit baan acht ruim twee seconden onder de tijd in de kwalificaties. Goud was voor Duitsland (3’41”24”’). Rusland en Frankrijk pakten respectievelijk zilver en brons.

Het Europees juniorenkampioenschap zwemmen ging woensdag van start in het Russische Kazan. De Belgische selectie telt negen zwemmers, twee daarvan komen uit West-Vlaanderen: Zita Van Brabandt (16) uit Ieper en Indra Vandenbussche (17) uit Brugge. Ze zwemmen drie nummers en kwamen woensdag allebei voor het eerst in actie. Net voor de middag konden ze zich in baan zeven samen met Roos Vanotterdijk (14) en Lara Ravelingien (16) plaatsen voor de finale op de 4×100 vrij. Hun tijd bedroeg 3’48″46”’, goed voor een achtste tijd. De topchrono was voor thuisland Rusland: 3’45”77”’.

Zaterdag 50 meter vrij

Eerder op de dag sneuvelden Indra en Zita in de reeksen van de 100 meter vrij. Ze kwamen uit in dezelfde heat 4. Indra (baan twee) tikte aan in 57.26, Zita (baan zes) in 58.14. Voor Zita was dit een evenaring van haar besttijd. Zaterdagochtend komen ze allebei in actie in de reeksen van de 50 meter vrij. Zita (kwalificatietijd 26.57) zwemt in de derde reeks vanuit baan zes, Indra (kwalificatietijd 26.33) in de vijfde reeks vanuit baan nul.

Indra Vandenbussche.
Indra Vandenbussche.© ACR

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier