Watersportclub zwaait olympische zeilsters Emma Plasschaert en Anouk Geurts uit

Emma Plasschaert, Anouk Geurts en Isaura Maenhaut op een Laser Radial bij de feestelijke ontvangst, voor hun vertrek naar Japan.© FR
Emma Plasschaert, Anouk Geurts en Isaura Maenhaut op een Laser Radial bij de feestelijke ontvangst, voor hun vertrek naar Japan.© FR
Redactie KW

VVW Inside Outside heeft met Emma Plasschaert en Anouk Geerts, twee zeilsters die straks deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokyo en dat is een primeur voor de club.

Stad Oostende wilde dat niet zomaar laten passeren en organiseerde een feestelijke ontvangst in de club Inside, aan de rand van de Spuikom, in aanwezigheid van clubleden, familie, vrienden en fans. Op 7 juli reizen de dames af naar Ensoshima, waar de Olympische zeilnummers worden gevaren. Beide Olympiërs gaan vol enthousiasme en ambitie naar Tokyo.

Emma Plasschaert is 27, sportvrouw van 2020 in Oostende en vaart in de Laser Radial klasse. Ze werd vier keer gelauwerd als beste Belgische zeilster. In 2018 pakte ze de wereldtitel in Denemarken.

“Ik ga voor het eerst naar de Olympische Spelen en ik hoop dat ik na afloop zal kunnen terugblikken op een mooi resultaat”, vertelt Emma. “Drie jaar geleden werd ik nog wereldkampioen en ik besef goed dat het moeilijk wordt om die stunt te evenaren. De eventuele schade door corona valt best mee. Ik heb wel extra ervaring opgedaan en hopelijk kan ik dat in Tokyo gebruiken. Ik ben vertrouwd met de Japanse zeilomstandigheden. De eerste race wordt gevaren op 25 juli. Er zijn vijf wedstrijddagen, telkens twee races per dag. Op 1 augustus is de finale gepland. Ik blijf realist en verwacht geen wonderen van mijn eerste Olympiade. Ik kijk nu al uit naar Parijs 2024.”

Veel belangstelling voor het interview van de drie Olympische zeilsters.© FR
Veel belangstelling voor het interview van de drie Olympische zeilsters.© FR

Anouk Geurts (21) woonde vroeger in Oostende en is van jongs af aan lid van VVW Outside-Inside. Nu woont ze in Gent en studeert ze psychologie aan de RU Gent.

“Ik ben begonnen met zeilen in een ‘optimistje’ en vaar nu al twee jaar duo met teamgenote Isaura Maenhaut, in de 49fx klasse. Het is een snelle Olympische boot en fx staat voor Female Extreem. We zeilen tot 40km/uur. We hebben onze selectie voor Tokyo onverwachts afgedwongen door een sterke prestatie in de Europese Cup in Lanzarote. Ons hoofddoel wordt Parijs 2024. In Tokyo willen we vooral veel ervaring opdoen.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.