Tweemaal goud op dag twee van EK Skeeleren voor Sandrine Tas

Sandrine Tas pakte op het EK in Oostende 2018 zeven gouden medailles en ze is aardig op weg om dat record te verbeteren in het Spaanse Pamplona.

Sandrine Tas. © FRO

Na het eerste goud op de 500m Team Relay, samen met ploegmaat Stien Vanhoutte, pakte ze op de tweede dag nog twee keer goud. Dinsdag kwamen de dames seniores aan de start van de 10km afvalling. Na een spannende strijd klopte Sandrine in de eindspurt haar grote rivale, de Italiaanse Francesca Lollobrigida goed voor een nieuwe gouden plak.

Laat op de avond werden alle finales gereden van 500m sprint. Bij de jeugd dames pakte Fran Vanhoutte brons, achter twee Spaanse atleten. Sandrine Tas werd in de start van de finale, dames seniores, gehinderd, maar in de laatste ronde spurtte zij zonder probleem naar haar tweede gouden plak van de dag.

Onmiddellijk na het EK vertrekt Sandrine Tas, samen met de zusjes, Fran en Stien Vanhoutte, en Tim Sibiet, op stage ijsschaatsen in South Lake City. Schaatsen is, in tegenstelling tot skeeleren, wel een Olympische discipline en de Zwaantjes van Zandvoorde geloven dat ze in het spoor van Bart Swings en Matthias Vosté komende winter ook op het ijs kunnen stunten.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.