Tweede wedstrijdveld maakt van thuisbasis RC Curtrycke volwaardige rugbysite

Redactie KW

Vanaf dit seizoen kan de Kortrijkse rugbyclub Curtrycke over een tweede wedstrijdveld beschikken. SC Weimeersen in Rollegem, hun vaste thuisbasis, wordt zo omgeturnd tot een volwaardige rugbysite.

Al eind jaren 90 was het Kortrijkse rugby actief op een voetbalveld in de Preshoekstraat in Marke. Om daar een volwaardige club uit te bouwen, ontbrak het aan voldoende faciliteiten, waarna men verhuisde naar SC Weimeersen in Rollegem. De voorbije twee decennia groeide RC Curtrycke zoals de club werd gedoopt, uit tot een team met sterke seniorploegen en een kwaliteitsvolle jeugdopleidign.

Maar de snelle groei bracht ook problemen met zich mee. Het ene wedstrijdveld dat er was, bleek niet langer voldoende. Net daarom werden ook aan het tweede sportterrein twee nieuwe rugbydoelen geïnstalleerd. RC Curtrycke werkte daarvoor samen met de Stad Kortrijk. Ook het hoofdveld krijgt zulke nieuwe doelen die het bovendien makkelijker maken voor de scheidsrechters om te oordelen over een (on)geldig doelpunt. Midden augustus worden nog de aangepaste rugbylijnen op de terreinen aangebracht en dan is RC Curtrycke klaar om het nieuwe seizoen aan te vatten op een volwaardige rugbysite.

Twintigste verjaardag

“Doordat de aanleg van de kunstgrasvelden versneld werd gerealiseerd, kwamen er ook meer mogelijkheden vrij op de Weimeersen”, stelt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “We kunnen nu een tweede wedstrijdveld realiseren voor RC Curtrycke. De rugby is een ambitieuze club die goed wordt gerund en ik ben dan ook blij dat we hen met de stad de faciliteiten kunnen bieden om als club sterker te worden en te groeien.”

We vieren dit jaar onze twintigste verjaardag. Het is mooi dat we net nu deze mijlpaal voor onze club realiseren”, pikt Curtrycke-voorzitter Dominique Deschietere in. “Doordat onze club blijft uitbreiden met nu ook een tweede vrouwenploeg en steeds meer jeugdspelers, was het praktisch bijna niet meer haalbaar om alle wedstrijden te organiseren. Dankzij onze goede contacten in de bouwsector, konden we de plaatsing van de doelen in samenwerking met de stad organiseren en de kostprijs ferm drukken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier