Tweede profzege voor Amy Naert in Izegem en revanche voor Karaxha tegen de Rus Churbanov

Amy Naert (rechts) won van Siljikovic: haar tweede zege op rij in Izegem. © VDB
Redactie KW

Een duizendtal boksliefhebbers waren naar het Kerstboksgala in de Izegemse sporthal afgezakt. Amy Naert won haar tweede profkamp van de Servische Snezana Siljkovic. Meriton Karaxha won zijn revanche van de Rus Maksim Churbanov.

De hoofdkamp tussen Meriton Karaxha en de Rus Maxim Churbanov bracht niet echt wat ervan verwacht werd. De Rus was pas op Kerstdagmiddag in Izegem aangekomen en was misschien nog te vermoeid van de lange vliegreis. Meriton daagde tijdens de kamp de Rus ook voortdurend uit die op zijn beurt dan maar regelmatig aanklampte. In de derde ronde ging hij al een eerste keer naar het canvas, maar recupereerde. Churbanov kreeg drie publieke vermaningen voor onregelmatig boksen, wat volgens ons toch overdreven was. De punten: 75-73, 79-69, 76-72.

Amy Naert doet het weer

Amy Naert had het alleen in de eerste ronde moeilijk met Siljikovic. Nadien raakte ze beetje per beetje meester van de situatie. De laatste ronde had de Servische heel moeilijk. Verdiende overwinning voor Amy. En nu op 1 februari in Ingelmunster tegen een Française.

Hedi Slimani (links) heeft de goede vorm weer te pakken. Dat mocht Andreas Maier aan den lijve ondervinden.
Hedi Slimani (links) heeft de goede vorm weer te pakken. Dat mocht Andreas Maier aan den lijve ondervinden.© VDB

Lichterveldenaar Hedi Slimani won van de nochtans gereputeerde Kazach uit Duitsland Andreas Maier nadat de ref de kamp in de vijfde ronde stillegde. Wat hij trouwens al eerder had moeten doen omdat Maier al twee keer naar het canvas gegaan was. Het was de 38ste kamp van Hedi. Hij won er 33, waarvan 17 met ko.

Beloftes

Ronsenaar Julien Demeyer werd aangekondigd als een grote belofte en hij bewees dat dit niet gelogen was. Na 1’40 sec kreeg Joffrey Audenaert zijn rechtse op het hoofd en ging meteen ko. Voor Demeyer zijn derde profkamp en derde overwinning met ko.

De Fransman Milan Prat bokste nog maar twee profkampen, maar deed wel meer dan 100 amateurkampen. Hij wordt algemeen aanzien als dé Franse prof met toekomst. Hij was 6 ronden de betere van de Nicaraguaan met Spaanse licentie en in Frankrijk wonende David Bency. Prat was heer en meester en technisch superieur. De punten spreken voor zich: drie keer 60-54. Geen enkele ronde ging er naar Bency.

Kortrijkzaan Elisée Kouassi (BTH) verloor niet unaniem op punten van Mevludin Suleymani.

Bij de amateurs leverde Georges Thibault van BT Houtland een verdienstelijke partij tegen Ntouda Ambassa van Deco Boxing Team Harelbeke. “Mijn tegenstander was 9 kg zwaarder, maar ik paste me aan en op advies van coach Filiep hield ik voldoende afstand”, zegt Georges. “Ik raakte hem toch enkele keren vrij goed en in de derde ronde wierp zijn trainer de handdoek in de ring.”

Uitslagen amateurs: Antoon Barra (BC Respect) won van Safai Nouman (BT Houtland); George Thibault (BC Houtland) won na opgave in de derde ronde van Ntouda Ambassa (Deco Boxing Team), Raviart Quentin (BC Respect) en Aslan Aladamirov (BC Kings Cobra) boksten onbeslist.

(IB)

Graag een tweetal foto’s van Bart VDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier