Tweede editie Sandman Inferno in Middelkerke is een groot succes

Redactie KW

Zondagmorgen vroor het nog maar naarmate de uren vorderden, kwam de zon tevoorschijn. Een ideaal weertje dus om naar het strand van Westende te gaan en de atleten van de Sandman Inferno aan te moedigen.

Deze tweede editie kende een groot succes. Ruim 230 deelnemers kwamen aan de start bij surfclub De Kwinte. Ze konden kiezen uit een Light, XL- en Duo versie. Om 10.30 uur klonk het startschot en stoven de atleten het strand op richting Lombardsijde. Halverwege liepen ze de duinen van St-Laureins in. De lopers van de Light mochten bij aankomst meteen naar de wissel om hun mountainbike te gaan zoeken en hun 20 km af te leggen. Intussen mochten de deelnemers aan de XL en Duo nog een tweede keer in de duinen van St-Laureins gaan lopen.

Het werd op de lange afstand een spannende race bij de mannen. Titelverdediger Kris Coddens moest met een elleboogbreuk langs de kant toekijken. Hij zag dat de runner-up van vorig jaar, Hans Van den Buverie, het niet gemakkelijk had om Koksijdenaar Kristof Declerck van zich af te schudden. “Ik zag dat Kristof bleef aanklampen en besloot mijn eigen tempo te lopen. Ik zou tijdens het lopen wel zien waar het zou eindigen.” In de laatste 2,5 km kon hij de Koksijdenaar uiteindelijk van zich afschudden. Ook een spannende race op de Light, waar Robin Schuermans het laken naar zich toe kon trekken. Het was zijn eerste grote overwinning en dat tussen een sterk deelnemersveld. Na 2,5 km lopen was hij sneller dan de rest, maar tijdens het mountainbiken kwam specialist Maxim Gosseries naar de leiding. In de slotrun nam Schuermans het commando over. Bij de vrouwen was een lichtgekwetste Birgit Wauters de snelste. Ze klopte Hannah Verhaeghe.

(DS – foto FD)