Tweedaagse Voettocht voor het tweede jaar op rij uitgesteld

De organisatie hoopt dat de Stormtocht in november wel kan doorgaan.© WK
De organisatie hoopt dat de Stormtocht in november wel kan doorgaan.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Tweedaagse Voettocht in Blankenberge gaat ook dit jaar niet door wegens corona. “Er is nog te veel onzekerheid”, klinkt het bij de organisatie.

Het is met grote spijt in het hart dat de organisatie beslist heeft om de 51ste editie van 1 en 2 mei opnieuw af te blazen. “We zijn bij die beslissing niet over één nacht ijs gegaan maar zoals het er nu voorstaat, zagen we ons genoodzaakt om af te gelasten. Vijfduizend wandelaars uit meer dan twintig landen, dat is op dit moment niet realistisch en dat zal het begin mei wellicht ook nog niet zijn ”, zegt voorzitter Vera De Waegenaere.

Het is dus vooral de internationale uitstraling die het wandelevenement parten speelt. “Het is nog een groot vraagteken of de grenzen zullen open zijn en er wereldwijd gereisd zal mogen worden. En zullen grote evenementen tegen dan alweer toegelaten zijn? Vast staat dat begin mei nog lang niet iedereen gevaccineerd zal zijn, en we kunnen moeilijk iedereen laten testen aan de start.”

Stormtocht

“Er komt organisatorisch ook veel meer bij kijken dan de wandeling alleen: er zijn de logies, je hebt de randanimatie, … Je moet het totaalplaatje zien, en vanuit dat perspectief leek het ons aangewezen om dit jaar nog eens door de zure appel te bijten.”

“Onze hoop is nu gevestigd op de Stormtocht eind november”, aldus nog voorzitter Vera De Waegenaere. De organisatie laat wel nog een kleine opening voor een alternatief. “Denk aan een bepijlde wandelroute die je op eigen houtje kunt doen. Maar dat is onder groot voorbehoud”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.