Twee sportevenementen afgelast in Veurne

Redactie KW

De Sporkin Triathlon zou dit jaar plaatsvinden op zondag 10 mei, maar werd daarna verschoven naar zondag 30 augustus. Omwille van het coronavirus wordt de triathlon afgelast. Ook de zesde editie van de stratenloop die voorzien was op 14 september gaat dit jaar niet door.

De non-drafting triathlon is een evenement van Sandman Events, de sportdienst van Veurne en de stad Veurne. De start is nabij de jachthaven in de Duinkerkevaart. De wedstrijd zou doorgaan op zondag 10 mei, maar werd daarna verschoven naar zondag 30 augustus.

Veurne last zelf evenementen af

Tot vorige week waren de organisatoren nog hoopvol en in volle voorbereiding voor de organisatie van deze derde editie. Na de beslissing van de Veiligheidsraad van maandag 27 juli is er door de lokale overheid beslist om dit event af te gelasten. Alle deelnemers werden daarvan op de hoogte gesteld. Deze triathlon op de kwartafstand lokte in de twee voorgaande edities heel wat deelnemers en publiek naar dat sportieve evenement. De 1000 meter zwemmen, 45 kilometer fietsen en de 10 kilometer lopen zal voor vele deelnemers een uitdaging zijn na de lange periode van non-activiteit.

Tot vorige week waren de organisatoren van de triathlon nog hoopvol en in volle voorbereiding voor de organisatie van deze derde editie. Na de beslissing van de veiligheidsraad van maandag 27 juli is er door de lokale overheid beslist om dit event af te gelasten. Alle deelnemers werden daarvan op de hoogte gesteld. Ook de zesde editie van de stratenloop die voorzien was op 14 september gaat dit jaar niet door. De stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ zou de zesde editie worden en telde vorig jaar meer dan 800 deelnemers.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier