Twee gymnasten Vaste Vuist Lauwe vervoegen nationale team

De 3 nieuwe senioren voor de nationale herenploeg GYM met vlnr Mattis Bouchet, Liam De Smet en Ward Claeys.
Redactie KW

De nationale seniorenploeg Toestelturnen jongens “Team Begym” is sinds dit jaar drie seniores rijker. Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) & Liam De Smet (Lenig & Vlug Nijlen) vervoegen Team BELGYM.

De jongens kwamen tijdens de zomer van 2018 in actie op het Europees Kampioenschap voor junioren en eindigden op de 8ste plaats met het team. Een mooie prestatie. Vanaf nu zullen de jongens dus deelnemen in de senioren competitie.

Voor het eerst in de geschiedenis van sportgroep Vaste Vuist Lauwe maken 2 van hun opgeleide gymnasten deel uit van de nationale ploeg Toestelturnen jongens.

Twee gymnasten Vaste Vuist Lauwe vervoegen nationale team

Voorzitter Defossez Dries: “Ward en Mattis zijn 2 van onze buitengewone talenten in de gymnastieksport. Dit jaar mochten ze met het nationale juniorenteam (bestaande uit 3 gymnasten) deelnemen aan het EYOF, de Olympische Spelen voor juniores. Na schitterende kwalificaties wist Ward een toestelfinale te behalen.”

Twee gymnasten Vaste Vuist Lauwe vervoegen nationale team

“In die toestelfinale aan het Paard met Bogen behaalde hij Olympisch EYOF-brons. Als enige Belgische gymnast wist hij zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Hij eindigde er in de top 10 bij de beste gymnasten van de wereld. Kortom 2 gymnasten om supertrots op te zijn!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier