Twaalfde Pekkerscorrida in Izegem gehouden

Op zondag 16 december 2018 vond de twaalfde Pekkerscorrida plaats. 200 sportievelingen schreven zich in voor de voor de corrida van 6,3km die door het centrum van Izegem uitgestippeld werd. Aansluitend was er ook nog een Kerstmarkt met heel wat randanimatie.

“In totaal zijn er 70 dames en 130 heren in geschreven”, opent de voorzitter van Ivac Koen Vandommele (55) uit Izegem. “We houden het inschrijvingsgeld zeer laag en alle inkomsten worden gebruikt om T-shirts voor de lopers te voorzien en om een geschenk aan de kinderen te kunnen geven. De inschrijving voor de kinderloop bedroeg slechts 1 euro en voor de corrida 8 euro. Indien de deelnemers zich vooraf inschreven, was dat aan de voordelige prijs van 6 euro. Stad Izegem verleende financiële steun voor de gemaakte onkosten zoals onder andere de vergoeding van de nodige seingevers.”

Om half vijf was er eerst een kinderloop van 900m voor de -12-jarigen waarvan 500m onder begeleiding gebeurde. Om vijf uur stond de corrida van 6,3km op het programma. Het parcours liep door de verlichte centrumstraten met start en aankomst in de Baron de Pélichystraat.

Voor zowel de winnaars van de kinderloop als de winnaars van de corrida werd er een herinnering van Stad Izegem gegeven. Iedere deelnemer kreeg een drankje. Nadien kon iedereen gezellig op de kerstmarkt vertoeven waar met onder andere ‘de ijsberen’ en een vuurspuwer voor heel wat animatie gezorgd werd aan de Sint-Tillokerk. Bovendien was ook de Kerstman aanwezig.

(RV – Foto RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.