Turnsters Margaux Daveloose en Noémie Louon niet naar finale EK turnen

Redactie KW

Op het Europees kampioenschap turnen in Bazel konden Margaux Daveloose en Noémie Louon, beiden van Turnclub Varsenare, zich niet plaatsen voor de finale.

Margaux Daveloose uit Assebroek mocht de spits afbijten op de kwalificatiewedstrijden woensdag. Uiteindelijk eindigde ze 36ste allround met 49.499 punten. Ze scoorde 13.100 voor de sprong, 11.833 aan de brug, 11.700 op de balk en 12.866 op de vloer. Ze startte wiebelig op de balk. Op de brug startte ze sterk, maar ze kon hiet niet afmaken. De sprong en de vloer gingen wel vlot. “Ik heb hier gemengde gevoelens bij”, zei ze na afloop. “Sommige zaken gingen goed, andere niet. Het is nu zaak om te leren uit de fouten naar de Olympische Spelen toe. Ik was vooral ontgoocheld dat ik het niet kon afmaken op de brug. Op training ging dat nochtans goed. Het deed wel deugd om nog eens op een echte wedstrijd te staan en de anderen aan het werk te zien.”

Noémie Louon kreeg 49.532 punten achter haar naam, na 13.100 voor haar sprong, 13.133 aan de brug, 11.333 op de balk en 11.966 op de vloer. Ze werd 35stee allround. Haar sprong voerde Louon technisch goed uit. Bij haar grondoefening liet ze een acrobatische reeks sprongen zien, maar kwam ze wel ten val bij het laatste element. Het leverde haar een score van 11.966 op. (Belga/MVM)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.