https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Turnsters Margaux Daveloose en Noémie Louon in het spoor van Nina Derwael

Noémie Louon (links) en Margaux Daveloose (rechts) moesten Nina Derwael laten voorgaan in de vierde selectietest voor de Olympische Spelen.© Facebook Gymfed
Noémie Louon (links) en Margaux Daveloose (rechts) moesten Nina Derwael laten voorgaan in de vierde selectietest voor de Olympische Spelen.© Facebook Gymfed
Redactie KW

Na drie eerdere selectietesten voor een deelname aan de Olympische Spelen in Tokio stond vrijdag 5 maart een vierde op het programma. Die werd gewonnen door Nina Derwael. Noémie Louon en Margaux Daveloose, beiden lid van Turnkring Varsenare, eindigden knap tweede en derde.

Het zijn nog 140 dagen tot de Olympische Spelen in Tokio van start gaan en Team Belgym, de damesploeg in het toestelturnen, is in volle voorbereiding. Vier Belgische gymnasten zullen komende zomer op 25 juli tijdens de kwalificaties strijden voor een plaats in de teamfinale, die twee dagen later op 27 juli gepland staat.

De preselectie van Team Belgym bestaat momenteel uit dertien gymnasten, vier zullen uiteindelijk worden weerhouden om naar de Spelen te gaan. Welke gymnasten onze Belgische driekleur zullen vertegenwoordigen, wordt aan de hand van verschillende selectieproeven bepaald.

Knappe prestaties

Vrijdag had de vierde selectietest plaats. Er werd begonnen met de sprong, gevolgd door de brug, de balk en de grondoefening. Nina Derwael verzamelde de hoogste score voor de Waalse Noémie Louon (17) en de Brugse Margaux Daveloose (17), beiden lid van Turnkring Varsenare.

Hun clubgenote Julie Vandamme (17) uit Varsenare eindigde op de negende plaats. Jade Vansteenkiste (17, Gym Izegem) uit Sint-Eloois-Winkel kwam, naast drie andere turnsters, niet in actie tijdens deze interne test.

Road to Tokyo

De dames zetten nu hun zogenaamde Road to Tokyo verder. Zo zijn ze in voorbereiding van een wedstrijd in Doha en voor het Europees kampioenschap, van 21 tot 25 april in het Zwitserse Basel. Een andere belangrijke datum, is een nieuwe test op 5 juni en de Flanders International Team Challenge, van 25 tot 27 juni eveneens in Gent.

Na deze internationale competitie zal een selectiecommissie een uiteindelijke beslissing nemen wie het Belgische team in Tokio mag vertegenwoordigen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten