Turnster Julie Vandamme uit Varsenare niet langer in selectie voor Tokio

Julie Vandamme.© BELGA
Julie Vandamme.© BELGA
Redactie KW

Er zijn bij de dames nog tien gymnasten in de race voor een selectie voor de Olympische Spelen van Tokio deze zomer. Dat maakte de Belgische turnfederatie dinsdag 9 maart bekend. Naast de West-Vlaamse Jade Vansteenkiste maakt ook Julie Vandamme uit Varsenare niet langer deel uit van het avontuur.

Alle ingeschreven gymnasten moesten minstens één keer meedoen op de vier toestellen in een van de vier tests en een minimale moeilijkheidsgraad behalen die vooraf was vastgesteld door het selectiecomité. Vrijdag vond de laatste testsessie plaats.

Naast Nina Derwael, zijn Margaux Daveloose uit Brugge en de Waalse Noémie Louon nog in de running, beiden als lid van Turnclub Varsenare. Axelle Klinckaert, Maellyse Brassart, Fien Enghels, Lisa Vaelen, Kéziah Langendock, Jutta Verkest en Charlotte Beydts vormen de zeven andere turnsters die naast Nina, Margaux en Noémie zullen strijden voor een plaats bij de laatste vier voor deelname aan de landencompetitie op de Olympische Spelen.

Alternatief traject

Julie Vandamme (17 jaar, Turnclub Varsenare), Jade Vansteenkiste (17 jaar, Gym Izegem) en Margaux Dandois (15 jaar, Oefening geeft Kracht Duffel) gaan niet verder in het Olympisch traject Tokyo 2021. Margaux en Jade kampen beide met een blessure waardoor ze de komende periode rust zullen inbouwen. Deze drie gymnasten blijven samen trainen met de Olympische ploeg, maar voor hen wordt een alternatief traject opgesteld.

Voor de tien andere gymnasten binnen Team Belgym is het volgende evenement de Europese kampioenschappen van 21 tot 25 april in Bazel, Zwitserland.

Voorselectie begin juni

Begin juni vindt er weer een voorselectie plaats. De turnsters nemen van 25 tot 27 juni in Gent deel aan de Flanders International Team Challenge. Na deze internationale wedstrijd zullen we de turnsters kennen die het Olympische team zullen vormen, beslist door de selectiecommissie. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier