Turnkring Atlas Tielt start seizoen met recordaantal leden

© gf
Dries Bernaert

Turnkring Atlas Tielt is het nieuwe seizoen van start gegaan met een recordaantal leden. Met 372 leden sneuvelt het record voor het achtste jaar op rij. Zeven trainers behaalden bovendien onlangs het initiatordiploma.

“Het achtste jaar op rij breken we het record van het aantal leden”, zegt Letje Blondia, voorzitster van Turnkring Atlas. “Toen we in 2011 de nieuwe turnzaal in gebruik namen zat ons ledenaantal rond de 220. Ondertussen kenden we een serieuze stijging tot 372 leden, waarmee we bij de grootste indoorclubs van Tielt horen.”

Inschrijvingsstop

“Natuurlijk zijn we blij met de belangstelling voor onze club. We kennen al jaren een groeitraject”, aldus Letje Blondia. “We proberen jaarlijks een aantal nieuwe plaatsten te creëren, maar de groei moet geleidelijk gebeuren. Het is niet mogelijk om iedereen een plaatsje aan te bieden in onze club. Ook dit jaar moesten we een 60-tal mensen teleurstellen. We werkten dit jaar ook voor het eerst met een nieuw inschrijvingssysteem op basis van loting. Vorig jaar stonden er mensen van 2 uur ‘s nachts aan te schuiven om toch als eerste te kunnen inschrijven. Dat wilden we dit jaar absoluut vermijden. In de maanden juli en augustus konden geïnteresseerden een formulier op onze website invullen. We kregen een 120-tal reacties. Daarvan konden we ongeveer de helft een plaatsje aanbieden. Momenteel zijn alle groepen dan ook volzet en is er een inschrijvingsstop”

Vorig jaar stonden er mensen van 2 uur ‘s nachts aan te schuiven om toch als eerste te kunnen inschrijven. Dat wilden we dit jaar absoluut vermijden – Voorzitster Letje Blondia

Dat de belangstelling groot is bewijst ook het aantal leden dat niet uit Tielt afkomstig is (42 procent). Vooral Wingene (40), Pittem (25), Ruiselede (16) en Meulebeke (15) zijn sterk vertegenwoordigd. Nog een opvallende statistiek is het aandeel van jongens dat stijgt. Momenteel telt Turnkring Atlas een 70-tal jongens verspreid over een aantal groepen.

Initiator

“Er komt heel wat bij kijken om zo een grote club te managen”, zegt hoofdcoördinator Oele Demeulemeester. “Ledenbeheer, uurroosters inplannen, subsidies aanvragen, jaarplannen opmaken, communicatie verzorgen… We hebben met het bestuur onze handen vol. We proberen zo veel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om te turnen, maar we moeten ook bewaken dat we kwalitatieve lessen kunnen aanbieden. We hebben ondertussen een 40-tal trainers en dat is wel nodig. We stimuleren hen om zoveel mogelijk bijscholingen te volgen. Tot hiertoe hadden we 24 gediplomeerde trainers. Vorig jaar organiseerden we samen met de Vlaamse Trainersschool een initiatorcursus in Tielt. Maar liefst tien trainers van Atlas volgden die cursus. Ze kregen een theoretisch en praktisch examen en deden een stage. Ondertussen slaagden zeven ervan. Dat kan alleen de kwaliteit van de lessen ten goede komen.”

www.turnkringatlas.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier