Turnclub Flink en Fris biedt leden bubbeltrainingen aan

Flink en Fris biedt al heel het jaar trainingen aan op de parking voor de turnhal.© foto SM
Flink en Fris biedt al heel het jaar trainingen aan op de parking voor de turnhal.© foto SM
Stijn Moerman

Wie geregeld langs de turnhal in de Beversesteenweg passeert, zal de gymnasten van turnclub Flink en Fris wel al eens in actie gezien hebben. Aan de zijkant van de parking biedt de club zijn oudere leden wekelijks trainingen in openlucht aan.

“Onze jongste leden konden al die tijd gelukkig in hun bubbel binnen trainen, maar voor de gymnasten vanaf 13 jaar moesten we een oplossing zoeken”, aldus Sybran Parent. “In de kerstvakantie waren we in het Geitepark begonnen met outdoor trainingen, omdat er daar rekstokken aanwezig zijn. Sinds halfweg januari zijn we dan met onze competitieleden hier op de parking aan de slag gegaan voor sessies van telkens 1 of 1.20 uur, gevolgd door de recrea vanaf 1 maart. Uiteraard kon dat niet altijd plaatsvinden, want als het regent, kan je moeilijk het materiaal naar buiten verhuizen. Maar het enthousiasme was groot, want zo’n 80 procent van onze leden verkoos het turnen boven hun andere hobby’s en zijn wekelijks van de partij. Ik merk dat ze er ook nood aan hebben, zeker na een hele dag les te moeten volgen achter hun computer. Ze kunnen hun gedachten hier eens verzetten.”

Gymshow?

De gymclub wil hun leden op die manier trainingen blijven aanbieden voor de rest van het seizoen. “Tenzij er grote versoepelingen gebeuren, blijven we op deze manier verder werken. We gaan niet opnieuw beginnen puzzelen, we hebben dat het voorbije jaar al genoeg moeten doen. Het zou mooi zijn als we het seizoen kunnen afsluiten zoals we begonnen zijn en dat is met onze +13 nog eens binnen trainen. Dat zou voor iedereen nog eens leuk zijn”, besluit Sybran, die hoopt dat Flink en Fris volgend jaar zijn Gymshow zal kunnen organiseren. “Maar dan moeten we tegen eind augustus weten wat er mogelijk is, anders kan de Gymshow in maart opnieuw niet plaatsvinden. Zo’n grote show is niet mogelijk in bubbels van tien.”

Flink en Fris organiseert deze zomer ook enkele turnkampen voor kleuters/eerste leerjaar en recrea. Er kan gekozen worden tussen 5-9 juli, 19-23 juli en 2-6 augustus. Leden betalen 65 euro, niet-leden 77 euro. Meer info op www.flinkenfris.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.