TTC Drive scoort met spetterende driedaagse

TTC Drive zorgde voor een vlekkeloze organisatie. (foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

TTC Drive Oostende kon de laatste jaren het internationaal tafeltennistornooi, met een recordaantal deelnemers van 1.800, afkomstig uit meer dan 40 landen, niet meer organiseren, wegens gebrek aan subsidies. Voorzitter Jacques Denys schudde dan maar een alternatief uit zijn mouw met een spetterende driedaagse, de ITT Doubles op vrijdag en de ITT Davis Cup op zaterdag en zondag.

Op vrijdagavond namen 28 dubbels deel aan de ITT Doubles Cup. Na een lange en zeer warme avond werd de A-finale gewonnen door het Brusselse team (man/vrouw) Jennifer Frango/Anthony Blanco. Na een spannende strijd klopten ze het duo Michel Mertens/Hedwig Hamelinx, twee leden van TTC Stekene. De B-finale werd gewonnen door een tandem van TTC Drive: Marc Schroeders/Dieter Dewijze. Ze klopten een duo uit Jette: Lionel Soucin/ Elodie Bossut.

Op zaterdag en zondag kwamen telkens 24 ploegen in actie. De twee leden van elke ploeg speelden twee enkels en één dubbel. Uiteindelijk ging de eindzege naar een Frans duo, Eméric Hermans/Paris Verhassel, leden van TTC Baissieux. De verliezende finalisten waren Axel Jonckheere/Jeffrey Vandromme, twee leden van Woudpalet Gullegem.

Ook de vierde plaats was voor een West-Vlaams duo uit Gullegem: David Roels/Bryan Vanwijnsberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier