Try-outs bij Roeselare Rangers waren overweldigend succes

De try-outs lokten meer dan 100 spelertjes naar de Roeselare Rangers.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De try-outs lokten meer dan 100 spelertjes naar de Roeselare Rangers.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Stijn Moerman

Afgelopen zondag hield de Roeselaarse hockeyclub Roeselare Rangers een try-out. Nieuwe geïnteresseerde spelertjes, van 5 tot 9 jaar oud, mochten die dag eens gratis proeven van de hockeysport. Het werd een overweldigend succes. Meer dan 100 nieuwe jonge spelertjes meldden zich aan. De dag zelf schreven zich er meteen 70 in. De Roeselaarse hockeyclub blijft dus groeien.

“Hockey is een prachtige sport, waar sportiviteit, fairplay en positiviteit voorop staan. Dit zowel op als naast het veld”, zegt de trotse voorzitter Michiel Van Eeckhoutte. “Onze club draait op een fantastisch team van vrijwilligers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat bleek zondag eens te meer. Zoveel nieuwe mensen die zich onmiddellijk inschreven, en de aanvragen blijven ondertussen binnenstromen.”

“Of er wel plaats genoeg is voor zoveel leden op één plein? Kwaliteit staat voorop bij onze trainingen. We werken hiervoor samen met internationale trainers. We gaan creatief om met de beperkte ruimte, om zo de maximale kwaliteit van onze trainingen te garanderen. Een volledig team is bezig om hiervoor een uitgekiend trainingsschema uit te werken. En met succes. We zien het niveau van onze 22 competitieploegen jaar na jaar stijgen. Ondertussen kennen alle hockeyclubs in Vlaanderen Roeselare Rangers”, aldus Van Eeckhoutte.

Olympische Spelen

En er is niet alleen groei bij de jongste spelers. In alle leeftijdscategorieën sluiten er nieuwe spelers aan. Zelfs bij de volwassenen melden er zich nieuwe spelers. “En dan moeten de Olympische Spelen nog komen. Hun wedstrijden zullen we op de club, buiten op groot scherm, uitzenden. Als onze Red Lions het daar ook nog eens goed doen, verwachten we nog meer geïnteresseerden om lid te worden van onze club…”, vermoedt de voorzitter van de Roeselare Rangers.

Info: www.hockeyclubroeselare.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.