Truck van rijder uit Ingelmunster kampt met ophangingsproblemen in Dakarrally

© BELGA
Redactie KW

De eerste duinenrit in de Dakar werd een zware voor Dave Ingels (MAN), die als 36e over de finish reed en in het klassement 38e staat.

“Vandaag was het een gemengde start met de auto’s”, blikt Dave Ingels terug op rit 8 in Argentinië. “We zijn als 84e gestart en reden als 96e van 144 deelnemers over de finish. De eerste helft van de rit was wat te smal voor onze 6×6-truck. Er was ook veel stof onderweg. We beleefden een warm moment, toen we op drie wielen de bocht namen. Gelukkig kantelden we in de goeie richting, waardoor we snel weer op onze zes wielen stonden en konden verder rijden.”

Truck van rijder uit Ingelmunster kampt met ophangingsproblemen in Dakarrally
© BELGA

“We zijn doorgereden tot de finish, waar we merkten dat de hoofdveer van de vooras afgebroken was”, legt hij uit. “Het gevolg was dat we het tweede deel van de klassementsrit, zo’n 230 km én de verbinding van zo’n 200 km aan een traag tempo hebben moeten afwerken. Als gevolg van de eerste breuk van de schokdempers hebben uiteindelijk alle schokdempers het begeven. Maar geen nood: we kunnen rekenen op een sterk serviceteam. Straks staan we weer aan de start.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.